Михаил Таков: Кобрата е на победа от мач за световната титла


Михаил Таков: Кобрата е на победа от мач за световната титла
Снимка: БГНЕС

1633 0

Главният треньор на националните ни отбори по бокс Михаил Таков определи предстоящия в неделя мач на Кубрат Пулев срещу американеца Райдел Букър като изключително важен, тъй като е на победа от мач за световната титла. 

"Кобрата буквално е на победа от мач за световната титла. Вече е абсолютно сигурно, че от IBF ще отстояват твърдо позицията си до 20 май да има мач за титлата. В момента Кубрат е претендент №1 и по правилата той, ако спечели сега срещу Букър, трябва да излезе срещу победителя от предстоящия реванш между Анди Руис и Джошуа.

Ако това не стане, поясът ще бъде овакантен и IBF ще насрочи мач за титлата между официалния претендент и един от боксьорите на трето и четвърто място в ранглистата на федерацията, защото втората позиция в момента е свободна", коментира Таков в Студио "Спринт". Срещата от галавечерта в зала "Чукчанси Парк" във Фресно, Калифорния, ще стартира около 5.00 часа сутринта на 10 ноември.

А кой е Райдъл Букър, защо е прекарал 12 години в затвора и как се стигна до мач срещу Кобрата - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички