Майк Тайсън: Това, което ме прави щастлив, са гълъбите, дрехите и... тревата


Майк Тайсън: Това, което ме прави щастлив, са гълъбите, дрехите и... тревата
Снимка: Getty Images/Guliver

1986 0

Американската боксова легенда Майк Тайсън сподели мислите си по повод своята кариера. Тази сутрин българско време 54-годишният боксьор завърши наравно в битка с 51-годишния Рой Джоунс. Мачът беше осемрундов и по-скоро беше демонстрационен.

"Едва сега, на 54 години, осъзнах, че нищо не съм разбирал, когато бях шампион. Преди се учех на бързо убийство на ринга, но с напредването на възрастта започнах да се уча на продължителност. Как да се биеш дълго. Възприемах младостта си за даденост и не знаех нищо за себе си", заяви Тайсън на пресконференцията след мача.

"Сега разбирам, че този подарък, който ми е даден, не е само за мен. Трябва да помагам на други хора. Аз самият нямам нужда от много в живота. Имам своите гълъби, красивите си дрехи и всъщност нямам нужда от нищо друго. Добре, де, гълъбите, дрехите и малко трева. Разбира се, имам съпруга и деца, но гълъбите, дрехите и тревата са това, което наистина ме прави щастлив", допълни той.

"Пуша трева всеки ден. Изпуших една преди боя. Няма ден, в който да не съм пушил. Какъв е ефектът? Това не е ефект, това съм аз всъщност. Няма начало и край. И няма обяснение. Такъв ще умра и никой от нас не знае нищо за смъртта. Може би когато умра, ще намеря различен живот. Колкото по-лесно ви е сам със себе си, толкова по-лесно ви е с идеята за смъртта. И колкото по-лесно ви е с идеята за смъртта, толкова повече сте в мир със самия себе си", завърши легендата. А ето колко пари спечели Тайсън от завръщането си на ринга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички