Майк Тайсън посочи 3-мата си идоли в бокса: Единият го "зарибил" да стане боксьор


Майк Тайсън посочи 3-мата си идоли в бокса: Единият го "зарибил" да стане боксьор
Снимка: Getty Images/Guliver

13169 0

Майк Тайсън любимият боксьор на милиони по света. Железния Майк е най-младият световен шампион по бокс при най-тежките в историята, а професионалната му кариера приключва през 2005 година, когато губи от Кевин Макбрайд за шест рунда.

През 2020 година Тайсън се завърна на ринга, но в демонстративен двубой срещу Рой Джоунс Джуниър, а сега му предстои ново подобно изпитание, макар и срещу съперник, който е с 30 години по-млад. На 20 юли Майк ще се изправи срещу ютубърът, който стана боксьор - Джейк Пол (който изненада с доброто си представяне на ринга срещу Томи Фюри и дори го прати в нокдаун, въпреки че накрая загуби).

Тримата любими боксьори на Майк Тайсън

Още: Бивш шампион не иска да види Майк Тайсън наранен: Дано мачът му с Пол е вид цирк или по сценарий

И докато Майк Тайсън е идол не само на милиони фенове на този спорт, но и на куп боксьори, самият той има свои любимци. В интервю през 2021 година Железния Майк посочи кои са те. Единият, разбира се, е Мохамед Али, за когото е говорил неведнъж.

Друг обаче е състезателят, който го е "зарибил" да стане професионален боксьор. Става въпрос за Роберто Дуран. След иконичната победа на панамеца над Шугър Рей Леонард през 1980 година Тайсън за първи път се е вдъхновил да стане професионален бокьор.

"Дюран ме зариби по бокса. Гледах битката му с Леонард и си помислих: "Уау, искам да правя това" - признава Тайсън. Третият, когото посочи сред любимците си, е Шугър Рей Робинсън. "Али, Дуран, Робинсън - обичам и тримата. Няма нито един боксьор, който да може да прави всичко - един може да прави едно, друг може да има лява кука, която е по-добра от всички останали - просто изглежда по-добре от всички останали, въпреки че не е по-добрият.

Мохамед Али е любимец на Майк Тайсън

Още: С 3 думи: Майк Тайсън с плашеща закана към Джейк Пол, от която всеки би настръхнал

Боксът е странен. Хората изглеждат добре, когато се бият, дори да не са добри боксьори - изглеждат добре, като губят. Някои хора просто се раждат такива - изглеждат добре във всичко, дори да губят" - признава той.

Трябва да отбележим, че през 2019 година в подкаста Hotboxin Тайсън споделя: "Когато видях за първи път Али, си помислих, че искам да бъда като него. Че искам да бъда боксьор. Но тогава видях Роберто Дуран и си казах - по дяволите, искам да съм като него". 

Наскоро пък Майк Тайсън обяви, че се страхува до смърт от Джейк Пол.

Всичко за пари: Най-отчаяната проява на Майк Тайсън е и неговата най-странна (ВИДЕО)

Науката разкри: Кроше от Майк Тайсън се равнява на 450-килограмово пиано

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички