"Лъвски" скок за Кубрат Пулев в боксовата ранглиста!


"Лъвски" скок за Кубрат Пулев в боксовата ранглиста!
Снимка: Getty Images/Gulliver

10124 0

Най-добрият български представител в световния бокс отбеляза сериозен скок в ранглистата на "boxrec", която следи представянето на боксьорите в последните им мачове. Тъй като над 1 година Кубрат Пулев не се беше качвал на ринга, той беше изваден от нея, но сега се завърна ударно в топ 10.

Благодарение на страхотната победа над Хюи Фюри в София, Кобрата вече е №7 в ранглистата, която измерва представянето на всички боксьори в тежка категория. Той успя да изправари куп елитни атлети, сред които Луис Ортиз и отказалия да се бие срещу българина Доминик Бризейл. Зад него остана и доскорошният шампион на WBO Джоузеф Паркър.

Пулев е третият най-възрастен боксьор в топ 10 след споменатия Ортиз, както и Александър Поветкин (и двамата на по 39). Пулев е със 173 точки, като изостава с 27 от Дилиън Уайт. Лидер е Антъни Джошуа с 683 точки - почти двойно повече от втория Дионтей Уайлдър. Междувременно медийният гигант ESPN даде оценка на шансовете на Пулев срещу Джошуа и изобщо не са добри (четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички