Кубрат Пулев удря джакпота, ако Антъни Джошуа бие Анди Руис в реванша


Кубрат Пулев удря джакпота, ако Антъни Джошуа бие Анди Руис в реванша
Снимка: Оф. сайт на Кубрат Пулев

11452 0

Големият победител от реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис може да се окаже Кубрат Пулев. Причината за това са последните думи на британеца, че очаква да бие действащия шампион на три от федерациите в световния бокс, а след това да проведат решаващ епизод №3 в своето съперничество, за да установят веднъж за винаги кой е по-добър измежду двамата. 

Потенциален трети двубой между двамата боксьори, и то след успех на бившия шампион, ще привлече страшно много рекламодатели и може да надхвърли космическите суми, които Джошуа и Руис ще приберат за двубоя си в Саудитска Арабия. Двамата обаче ще трябва да се изправят на ринга без да са заложени шампионски пояси, пише "boxingscene". 

Причината за това е, че за два от поясите трябва да се проведат задължителни защити. Едната от тях е за световната титла на IBF, за която официален претендент е Кубрат Пулев. От федерацията вече обявиха, че няма да дадат нова отсрочка за провеждането на задължителната защита и през 2020 година Кобрата със сигурност ще се бие за престижния колан. Ако Джошуа и Анди Руис държат да проведат 3-и двубой помежду си преди защитата на пояса, то той ще трябва да бъде овакантен, а българинът ще се бие срещу следващия в ранглистата на IBF (или опонент, излъчен след бой между двама боксьори, определени от федерацията). 

Същото важи и за колана на WBO, за който претендент е Олександър Усик. Ако победителят между Джошуа и Руис поиска друг съперник, то на 99% е сигурно, че ще трябва да оваканти титлите. 

Анди Руис прати в шок световния бокс, след като нокаутира Антъни Джошуа в САЩ през юни. Оттогава насам мексиканецът е шампион на 3 федерации, а анализаторите вещаят край на кариерата на британеца, ако отново загуби от своя опонент. Реваншът между двамата е на 7-и декември, като ще може да следите изключителния двубой Антъни Джошуа - Анди Руис НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички