Кой е Дешон Уебстър - съперникът в най-важния мач на Тервел Пулев?


Кой е Дешон Уебстър - съперникът в най-важния мач на Тервел Пулев?
Снимка: БГНЕС

9290 0

Българският боксьор Тервел Пулев демонстрира сериозни качества в полутежка категория след дебюта си и вече генерира 14 победи в 14 двубоя, 12 от които с нокаут. Все още обаче той е далеч от елита в дивизията, а за да се присъедини към най-добрите в световния бокс се нуждае от още време и качествени победи.

Моментът за такава настъпи, като по-малкият от братята Пулеви има шанс да завоюва Интерконтиненталната титла на WBA, която ще му отвори пътя към топ 10 на боксьорите в категорията. За целта в събота вечер той трябва да спечели битката си срещу Дешон Уебстър, а за радост на българските фенове двубоят е в зала "Колодрума" в Плодвив и всички ще са на страната на Тервел. Но кой всъщност е опонентът на българския майстор на ръкавиците? 

Дешон Уебстър е роден на 25-и януари 1991 година в Канзас и в момента е на 28 години. Подобно на много американци, кариерата му в аматьорския бокс е доста оскъдна, като той има само един двубой - загуба от Лео Медел в Солт Лейк Сити при опит да се класира за Олимпийските игри. Веднага след това решава да се прехвърли при професионалистите в преследване на повече пари и бързо развитие в дивизията. 

Началото му е обещаващо, след като ниже нокаут след нокаут на различни боксови галавечери в САЩ и завоюва два незначителни пояса при успеха си над Кевин Енгел през 2017 година. Следва обаче загуба от Али Ахмедов, а оттам и кариерата му поема в друга посока. 

Той се качва в полутежка категория, където до момента има едно поражение, две равенства и две победи. Преди сблъсъка срещу Тервел Пулев Уебстър записа и двете равенства, постигнати срещу Ал Сандс и Денис Морис - мачове, които от неговия лагер са категорични, че той е трябвало да спечели. 

Най-добрата победа в кариерата му пък е през април тази година, когато печели по точки срещу Маркус Оливейра. Американецът е бивш световен шампион, но в по-лека категория, а и сблъсъкът му срещу Уебстър е след 3-годишна липса на официални двубои на 40-годишния боксьор. 

За статистиката, Уебстър има 16 мача при професионалистите, от които 12 са победи (6 нокаута), 2 загуби и 2 равенства. Откакто е в настоящата категория обаче, американецът няма регистриран нокаут на своята сметка. 

Тервел Пулев е фаворит преди двубоя между двамата в събота вечер в зала "Колодрума". Той има богат опит при аматьорите, за разлика от опонента си, а в същото време не е показал никакви колебания в полутежка категория. Българинът е безспорен фаворит, като може да следите битката Тервел Пулев - Дешон Уебстър НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички