Кобрата посочи защо 2018г. е била успешна за него и кое е едно от основните му качества


Кобрата посочи защо 2018г. е била успешна за него и кое е едно от основните му качества
Снимка: Getty Images/Gulliver

1875 0

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев определи, че 2018 година е била силна за него в професионален план. Българинът се завърна на ринга след година и половина отсъствие и то с победа срещу силния съперник Хюи Фюри.

"Силна година за мен, от гледна точка на победата, въпреки че година и нещо чаках за този мач. Отказаха се двама противници, които много говореха, че Кубрат Пулев го е страх, но пък накрая не дойдоха да играят, защото знаеха че ще загубят, защото знаеха, че ще ядат здрав бой тук в София.

Въпреки всичко аз останах стабилен, търпелив, както винаги. Това ми е едно от основните качества. И дойде мачът, изиграх го. Този мач ми е голям успех, защото противникът беше много сериозен. Успех е договорът ми. Така че това бе една година, в която имах движение нагоре", заяви босьорът пред Нова телевизия.

Кобрата също така за пореден път изрази и своето мнение за политичекста ситуация в страната, като не изказа никак ласково за управляващите. "За мен България е едно райско кътче, което е въпрос на време да стане един истински рай. И ще продължа да го натяквам, за да може хората да вярват в това нещо, защото, когато човек вярва и иска да го постигне, той успява. Всичко зависи от нас. За политиците мога да кажа само едно - свинщина. Имам чувството, че тези хора си мислят, че ще живеят по 2000-3000 години. Не мога да повярвам как може да има такава алчност, такава жажда за власт.

Интелигентни хора, умни хора, обаче объркани. Те продават душите си, но народното проклятие ще ги достигне, и тях и семействата им. Има си едно око горе, което винаги гледа. Искам да им кажа, че всички са временно тук. И те, и ние. И много преди тях са ламтели за много пари, и много преди тях са ламтели за власт и слава. Но всичките тези хора в момента са прах. Всичките тези хора може да ги гледаме по историческите филми само. И по гробищата. Няма ги и нищо не са занесли с тях".

Кобрата също наскоро говори за своите планове през идната 2019 година. Ето какво сподели родният боксьор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички