Кобрата: Победата над Чар може да осмисли целия ми труд в залите, клубовете, националните отбори


Кобрата: Победата над Чар може да осмисли целия ми труд в залите, клубовете, националните отбори
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

1636 0

Българският боксьор Кубрат Пулев показа колко много би означавал успехът над Махмуд Чар в сблъсъка, който се готви в София на 30 март. Залогът в тази битка е световната титла на WBA.

Смисълът на победата срещу Чар

"Залогът е световната титла на WBA. Това за мен би било сбъдната мечта. Това може да бъде част от спортната история на България. Победата на 30 март би сбъднала моите мечти и тези на баща ми. Тя може да осмисли целия ми труд в залите, националните отбори, в клубовете", коментира Кобрата пред "БНТ".

Още: Боксов журналист: Кубрат Пулев ще се бие за световната титла в София

Силата е в акъла, сърцето и душата, смята той

"Човек трябва да има характер, защото може да има всички други спортни качества, но ако нямаш характер, нищо не става. Както работим физически, трябва да работим и духовно, върху характера си. Казвал съм, че човек се учи от загубите си.

"Силата не е в мускулите, а в..."

Грешките учат, защото оттам човек може да вземе най-ценните неща. Всекидневно трябва да се учим и да се подобряваме. Един съвременен човек трябва да е умен и непримирим. Силата не е в мускулите, а в акъла, интелекта, сърцето и душата", категоричен е боксьорът.

Още: WBA вкара Кобрата в своя топ 10, няма пречка пред мача му с Махмуд Чар

Не е лесно да се организират мачове в България. Когато хората отидат на мач, им остава като спомен. Публиката носи голяма енергия. На боксов мач могат да взривят залата. Благодарен съм на всеки един човек в залата", каза още той. По-рано Чар се закани да нокаутира Пулев. 

Сериозен претендент "очаква" победителя от Кубрат Пулев - Мануел Чар, готов е да "унищожава"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички