Изненада: Ето как 3-мата съдии са отсъдили всеки рунд от Фюри - Уайлдър


Изненада: Ето как 3-мата съдии са отсъдили всеки рунд от Фюри - Уайлдър
Снимка: GettyImages

7265 0

Епичната сага между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри приключи с успех след нокаут за британеца, който защити световната си титла на WBC и същевременно остана непобеден в кариерата си. Фюри изигра много добър мач, в който доминираше.

Американският му опонент бе много агресивен в първия рунд, но това не наруши спокойствието за Тайсън, който методично и уверено вървеше към успеха. След края на срещата бяха показани и записите на 3-мата съдии и как точно са оценили всеки от рундовете.

Нокаутът падна в 11-ия рунд, а след края на 10-ия Фюри така или иначе е имал предимство. Тоест, дори да не се беше стигнало до нокаут и срещата да бе решена след съдийско решение, то отново победителят щеше да е Фюри.

Любопитно обаче е, че след като мачът е бил преполовен (след 6-ия рунд), водач по точки е бил Уайлдър (и 3-мата съдии са имали резултат от 55 на 56 в полза на Уайлдър). Официалните записки на един от реферите обаче бяха подложени на жестоки критики.

Става въпрос за Тим Чийтам. Сред най-критикуваните му решения са: Равенството след 9-ия рунд (84 на 84), Уайлдър напред след 6 рунда (което важи за всички), отсъдените в полза на Уайлдър рундове 2 и 9.

А как и защо промоутърът на Усик сравни Фюри и Уайлдър с кифлички?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички