Ивайло Гоцев посочи най-голямата грешка на Джошуа срещу Пулев и защо трябва да внимава с българина


Ивайло Гоцев посочи най-голямата грешка на Джошуа срещу Пулев и защо трябва да внимава с българина
Снимка: Getty Images/Guliver

2478 0

Мениджърът на българския претендент за световна титла IBF в тежката категория на бокса Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев, посочи огромната грешка, която съперникът му - световният шампион на WBA, IBO, IBF и WBO Антъни Джошуа, допуска преди двубоя между двамата.

Гоцев вярва, че британецът гледа твърде надалеч и твърде отвъд битката с Кобрата, като вече мисли за обединяване на поясите срещу шампиона на WBC Тайсън Фюри. Джошуа и Пулев трябваше да се бият през юни, но мачът бе отменен и по план трябва да се състои на 12 декември.

"Ние сме фокусирани единствено върху Джошуа. Можете да го определите като грешка или да бъдеш неопитен това да гледаш отвъд предстоящия ти опонент. За 30 години в бокса съм виждал твърде много неща, които могат да се объркат, ако гледаш толкова надалеч. За нас има само една битка на света - Антъни Джошуа срещу Пулев" - споделя Гоцев.

Пулев има само една загуба в кариерата си и тя бе срещу Владимир Кличко. Оттогава българина постигна няколко победи, като някои от най-престижните са тези срещу Дерек Чисора и Хюи Фюри. Джошуа също е допуснал поражение, но доста по-изненадващо и по-скоро - от Анди Руис през 2019 година. А Гоцев вярва, че след нея Джошуа се е променил.

"Пулев и преди е виждал стилове като този на AJ. Джошуа е страхотен пример, който удря много здраво и е много атлетичен, но той също има слабости. Той не е "завършен пакет". Пулев може да избягва силните му черти и да експлоатира слабостите му.

AJ показа, че е различен боксьор във втората си битка с Руис, където той просто тичаше наоколо. Последната му битка показа кой всъщност е той. Кубрат е различен тип предизвикателство. AJ трябва да се пренастрои доста - от бой срещу нисък и тежък човек срещу такъв, на когото работата с крака е едно от най-добрите му качества и който е същият размер като него" - сподели още Гоцев.

А как Кубрат Пулев и Антъни Джошуа се преобразиха като герои от "Игра на тронове" (СНИМКА)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички