Информация на SportLive: Пулев ще има мач за световната титла, но няма да е скоро


Информация на SportLive: Пулев ще има мач за световната титла, но няма да е скоро
Снимка: Guliver/GettyImages

2954 0

Контузията на Кубрат Пулев повдигна много въпроси за бъдещето му на професионалния боксов ринг. Той трябваше да се откаже от двубоя срещу Антъни Джошуа и шанса да стане световен шампион, което е най-голямата цел на българския боксьор. Тъй като британецът все пак ще проведе защита на титлата на IBF срещу Карлос Такам, възникна проблем със статута на българина във федерацията и водещи боксови издания информираха, че Кобрата ще загуби званието "задължителен претендент на IBF".

Sportlive.bg се свърза с представител на IBF, за да изясни ситуацията за своите читатели. Най-добрата новина е, че след двубоя Антъни Джошуа - Карлос Такам Кубрат Пулев ще запази своя статут, а по всяка вероятност и позицията си в ранглистата на въпросната федерация.

"Зауерланд" са информирали своевременно IBF за проблемите на Кобрата с контузия на гръден мускул (за разлика от екипа на Еди Хърн) и са се погрижили Кубрат да запази статута си, въпреки че все пак ще има задължителна защита на титлата. Лошата новина е, че българинът няма да се бие за титлата скоро.

Кубрат Пулев ще трябва да изчака нова задължителна защита на IBF, за да се изправи срещу Антъни Джошуа (или някой друг боксьор, ако е успял да спечели срещу британския хегемон в тежка категория). Такава може да има (по всяка вероятност) след повече от една година, тъй като за Джошуа предстоят други мачове.

След двубоя срещу Карлос Такам, предстои задължителна защита на световната титла на WBA. Тази битка трябва да е срещу Луис Ортиз, но той беше хванат със забранени медикаменти и все още не е сигурно дали той ще е боксьорът, който ще е официален претендент. Самият мач за пояса на WBA може да се проведе между месеците март и май.

Според правилата в бокса, следващата среща на шампиона в IBF трябва да е срещу претендента на федерацията, но Антъни Джошуа има право на изключение и да се изправи в обединителен мач за титлите в световния бокс. Такъв почти със сигурност ще има, тъй като основната цел на Джошуа е да притежава всички пояси в тежка категория. Блокбъстър двубоят ще е срещу Дионтей Уайлдър, ако двете страни се разберат помежду си, и е възможен в месеците между октомври и декември.

Това означава, че Кубрат Пулев ще получи шанса си за мач за световната титла, но едва през 2019 година - нещо, за което по-рано тази седмица екипът на Sportlive.bg ви информира. Междувременно се очаква от "Зауерланд" да организират един или два мача на Кобрата, с които той да навлезе във форма и да се изправи пред най-голямото предизвикателство в кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички