След контузията: Кубрат Пулев губи шанса си за титлата на Антъни Джошуа?


След контузията: Кубрат Пулев губи шанса си за титлата на Антъни Джошуа?
Снимка: Gulliver/GettyImages

3291 0

Кубрат Пулев получи контузия, която го извади и официално от двубоя срещу Антъни Джошуа, който трябваше да се изиграе на "Принсипалити" в Кардиф. Травмата е частично скъсан гръден мускул, което налага поне един месец възстановителен период. И това може да се окаже решаващо относно шанса за титлата, която така отчаяно бленува Кобрата.

Антъни Джошуа изобщо не искаше да се бие с Пулев в търсене на по-доходоносни мачове. От IBF обаче му беше наложено да защитава титлата си срещу задължителния претендент на федерацията - а именно Кубрат Пулев. И този съперник вече не е Кубрат Пулев.

Планираната "задължителна защита" ще бъде срещу следващия в класацията на IBF - Карлос Такам, който ще заеме мястото на Кобрата. Двете страни вече имат договорка, като Еди Хърн обяви, че нигериецът е бил договорен като план "Б", в случай че нещо се случи с Пулев - така, както и стана.

Така Антъни Джошуа де факто ще направи задължителната защита на пояса на IBF и през 2018 година ще може да организира желаните от него мачове - срещу Джоузеф Паркър (ако има право да се боксира) и срещу Дионтей Уайлдър (мач, който всички фенове на спорта очакват с нетърпение).

Не са ясни детайлите, които са заложени в контракта между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, но от лагера на британеца спокойно могат да използват вратичката, че е имало защита на титлата на IBF - основната причина Кобрата изобщо да получи двубой срещу шампиона. Такъв съперник вече е осигурен, а това не е добра новина за българския боксьор.

Дори по някаква случайност да запази статута си на претендент за титлата на IBF, съществува много голяма вероятност Кобрата да се бие за титлата едва през 2019 година. IBF може и да има задължителен претендент, но такъв имат всички боксови федерации, а през 2018 година се планира обединителен мач за всички титли. Все още няма нищо сигурно, но след като Джошуа ще се бие с Такам (получил статут на задължителен претендент), мачът на Кубрат Пулев за титлата изглежда много, много далеч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички