"Има метод зад лудостта" - промененият Джошуа за новата си тактика и от какво зависи следващият му бой


"Има метод зад лудостта" - промененият Джошуа за новата си тактика и от какво зависи следващият му бой
Снимка: GettyImages

2435 0

Бившият световен шампион Антъни Джошуа говори пред Sky Sports за това къде се чувства в кариерата си, отразявайки посоката, която иска да поеме в света на бокса. Същевременно признава, че може да се бие отново това лято, след като първоначално каза, че следващата му битка ще бъде през декември.

Отпочинал и необременен

Отпочинал - това е думата, която Антъни Джошуа използва, за да опише как се чувства в този момент от кариерата си. Няколко седмици след победоносното завръщане на ринга с победа с единодушно съдийско решение срещу Джърмейн Франклин, "новият" Антъни Джошуа е размишляващ, необременен и както той каза, отпочинал.

След победата му срещу Франклин имаше въпроси относно тактиката на Джошуа и липсата на агресия, за да стигне до нокаут. Тези дни обаче изглежда вече са отминали, тъй като това е един различен Джошуа. Джошуа, който просто иска да побеждава.

"Когато гледате грима на някого, трябва да погледнете какви са неговите аксесоари", каза Антъни Джошуа пред Sky Sports News.

"Аз съм доста висок, имам дълъг обхват, но не мога да бъда груб. Ако погледнете характера ми, аз не съм най-агресивният, не съм боец – по-скоро съм боксьор. Има мисловен процес, има метод зад лудостта".

Развиване на боксовия коефициент на интелигентност

"Винаги съм се опитвал да развия боксовия си коефициент на интелигентност, но след 12 рунда има моменти, в които просто трябва да се биеш.  Ето защо тази битка с Джърмейн Франклин – разбрах, че ти се хвърляш да удариш два пъти, те се опитват да те ударят още три пъти. Така че промених плана си на игра, останах зад удара си, използвах качествата си и взех победата. Мога да надграждам върху това, защото ще има ден, в който просто да си боксьор може да не работи срещу определен опонент.

Човекът, който има план A, B и C, защото може да използва удара си, може да се движи, знае как да се защитава. Мисля, че така имаш повече шансове за победа в някоя трудна вечер".

Следващата битка през декември? Може би не.

След победата си срещу Франклин, Джошуа изненада света на бокса, като публично обяви в своя Instagram, че ще се бие чак през декември. Повечето експерти и фенове очакваха Джошуа да се бие отново през лятото.

"Аз мисля много, даже прекалено много обмислям всяко нещо. Помислих си, че тъй като смених може би трима треньори за три години, би било добре да се развивам и да работя под ръководството на новия си треньор. И докато се върна на ринга да съм бетонирал и внедрил всичко, което той иска. Но единственият начин да подложим на изпитание всичко, на което ме учи, е чрез битка, а не да оказвам натиск върху себе си", допълни още британският боксьор.

Просто исках да кажа, че няма да се бия до една определена дата. Чувствам, че мога да променя решението си, нали? Така че мога да се бия през юли или август, ако искам, но в момента това предложение не се обсъжда. Това обаче може да се промени при условие, че моят треньор е доволен от това, което вижда". Междувременно сериозен слух разтърси света на бокса за готвено зрелище в Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички