Готви се огромна промяна за Тайсън Фюри - Олександър Усик, за да се избегне евентуална "катастрофа"


Готви се огромна промяна за Тайсън Фюри - Олександър Усик, за да се избегне евентуална "катастрофа"
Снимка: GettyImages

12369 0

Всички погледи ще се насочат към Саудитска Арабия следващия месец, когато звездите в тежка категория на бокса Тайсън Фюри и Олександър Усик ще се срещнат за дългоочаквания двубой помежду си. А в него може да бъде изпробвана нова система за точкуване в опит да се избегнат всякакви спорове относно евентуалния победител.

Първоначално двамата трябваше да се сблъскат през февруари, но срещата трябваше да бъде отложена за 18 май, след като Фюри получи аркада над окото си по време на спаринг, докато се подготвяше за битката. Шампионът на WBC Фюри ще заложи колана си срещу титлите на WBA, WBO и IBF на Усик, за да създаде безспорен шампион с четири пояса в тежка категория и битката се очаква с нетърпение.

И тъй като толкова много погледи ще бъдат насочени към тази битка, естествено ще има голям фокус върху съдиите, чиито резултати могат да се окажат решаващи, когато става въпрос за определяне на победител. При положение, че битката премине през пълните 12 рунда без нокаут.

Още: Кубрат Пулев разкри дали е взел пари след боя с Шевадзуцкий и пак заговори емоционално за България

 Каква промяна се готви за Усик - Фюри?

Усик и Фюри се изправят един срещу друг през следващия месец

Обикновено има трима съдии, които определят резултатите в боксовите сблъсъци, но списъкът може да бъде разширен до шестима, за да се избегнат всякакви спорове. Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман говори за подобно намерение след множество битки с разделни решения напоследък.

"Колкото повече висококвалифицирани съдии работим заедно, толкова по-добре. Ако има битка, при която двама съдии не са имали добра вечер, тази битка се решава 2-1 с лоши карти. Ако това се случи с шестима съдии, правилният боец печели 4-2.

През последните няколко месеца имахме твърде много разделени решения и това не е редно. Лесно е да се каже, че съдиите трябва да бъдат по-добри, когато нещата се объркат, но защо да не привлечем шестте най-добри съдии в света за голяма шампионска битка като тази. Съдии, които са били най-последователни, и да ги оставим да решават тези важни битки? Наличието на трима съдии създава много тънка граница между правилния резултат и катастрофата. Това е най-голямата битка в историята и спорът би бил толкова пагубен", сподели той, цитиран от "Boxingscene".

Още: Изненада: Краят е плашещо близо! Антъни Джошуа каза кога приключва с бокса

Майк Тайсън: Страхувам се до смърт от Джейк Пол, но скоро ще стана невидим! (ВИДЕО)

Тайсън: Противниците на мача с Пол ми завиждат, кой на 58 би напълнил зала с 80 000 места?

Чисора за Фюри - Усик: Олександър ще търси аркадата, ще видим кърваво клане

Брутална шега: Виталий Кличко даде съвет на Тайсън Фюри как да победи Олександър Усик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички