Джошуа с категорична закана към Уайлдър, разкри как ще го бие на ринга


Джошуа с категорична закана към Уайлдър, разкри как ще го бие на ринга
Снимка: Guliver/GettyImages

8299 0

Един е двубоят, за който мечтаят всички фенове на професионалния бокс, но за съжаление не се очертава да е в скоро време. През 2019 година се очаква Антъни Джошуа да се занимава основно със защита на поясите си на IBF и WBO, което поставя под сериозно съмнение потенциален обединителен двубой на всички титли срещу Дионтей Уайлдър.

Въпреки това темата продължава да е актуално, а шампионът на 3 от 4-те най-важни боксови федерации разкри как ще процедира срещу американеца, ако се изправят един срещу друг на професионалния ринг. И британецът е категоричен, че за разлика от стратегията му срещу Анди Руис, той няма да се опитва да спечели повече с техника и класа, а с ясна демонстрация на мощ и сила. 

"Когато настъпи седмият рунд, той вече няма да е на ринга. Ще изляза срещу него, за да го нокаутирам. Това няма да е като друг боксов двубой - на ринга ще са топ боксьор срещу топ боксьор. Шампион срещу шампион", каза Джошуа за потенциален двубой между двамата. 

"Със сигурност битката ще е много сериозна. Няма да се опитвам да го надигравам в продължение на пълните 12 рунда, тъй като той притежава сериозна мощ в ударите си. Трябва да съм подготвен да го нокаутирам, за да спечеля със сигурност. Няма да му позволя да се чувства комфортно, докато е на ринга срещу мен". 

Антъни Джошуа коментира и всеизвестната мощ на Дионтей Уайлдър. Както е известно, благодарение на нокаутиращата си мощ той се добра до равенство срещу Тайсън Фюри, след като го прати два пъти в нокдаун, въпреки че през целия двубой британецът доминираше с техника и класа. В последния си двубой пък Дионтей губеше по точки срещу Луис Ортис, но нанесе впечатляващ нокаут в 7-ия рунд. 

"Не се страхувам от Уайлдър, но съм напълно наясно, че притежава изключително тежък удар. Има и страхотен арсенал на разположение. Има различни удари в бокса - някои удари причиняват главоболие, други са жилещи, а има и такива, които от един удар те пращат извън строя. Уайлдър притежава именно такава мощ. Въпросът е как да бъде неутрализирано това негово предимство. Когато дойде време за този мач, ще имам отговор на това", категоричен беше Джошуа. 

Междувременно изглежда, че има по-сериозно развитие около следващия двубой на британеца, след като Еди Хърн обяви важна новина за предстоящ мач на Олександър Усик (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички