Джошуа постигна перфектната форма, но тайната не е в диетата му


Джошуа постигна перфектната форма, но тайната не е в диетата му
Снимка: Getty Images/Gulliver

3180 0

На официалния кантар вчера преди големия бой между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър, британецът показа, че е във формата на живота си. Пет месеца, след като победи Карлос Такам, Джошуа е свалил близо 5 килограма, а самият той разкри, че това ще му помогне много и на ринга. 

Каква обаче е главната причина за добрата му форма? Тя не се крие в някаква специална диета, която спазва, а благодарение на перфектен сън. Джошуа вярва, че именно спането и режима, който спазва при него има ключова роля. От екипа му дори изпратили нов и специален матрак в Шефилд, където се подготвяше по време на лагера си. 

Спортният диетолог Марк Елисън, който следи всичко около режима на Джошуа, заяви: "Преди последната битка желаното тегло се изплъзна. Честно казано не сме променили нищо по менюто му. Единственото нещо, което наблюдаваме под лупа е неговият сън и колко време спи. Затова направихме някои промени в тренировъчния график. Тренираше сутрин вместо следобяд, а това има огромно влияние върху съня му. Използваме специален монитор, който да показва кога спи, по колко часа и колко прекъсвания има".

Може да следите боксовия сблъсък Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър НА ЖИВО в Sportlive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички