Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър: На крачка от званието "абсолютен шампион в бокса"


Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър: На крачка от званието "абсолютен шампион в бокса"
Снимка: Getty Images/Gulliver

3516 0

Настъпи моментът, който всички фенове на бокса в тежка категория очакваха в последните няколко месеца. В събота вечер в мач за обединение на световните титли в тежка категория на световните титли на IBF, WBA и WBO един срещу друг се изправят Антъни Джошуа срещу Джоузеф Паркър. Това е най-голямата и най-важната битка в тежка категория на световния бокс, откакто британският хегемон спечели мегаспектакъла срещу Владимир Кличко в 10 рунда преди повече от 2 години насам.

Двубоят между двамата ще се проведе там, където Кубрат Пулев трябваше да се изправи срещу хегемона в "тежката" дивизия на световния бокс - стадион "Милениум" в Кардиф. Съоражението е разпродадено за сблъсъка, като може да следите битката Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър НА ЖИВО в Sportlive.bg..

Британският нокаут майстор показа колебания в последния си двубой срещу Карлос Такам, след като беше въпрос на минути камерунският представител да се превърне в първия боксьор, който играе 12 рунда срещу Джошуа. В крайна сметка обаче, боксьор №1 на планетата съумя да запише технически нокаут в 10-ия рунд, запазвайки категоричната си серия от 20 победи след 20 мача - всички от тях с нокаут.

Срещу него обаче се изправя най-сериозният противник, който Антъни е срещал от Владимир Кличко насам - носителят на световния пояс в тежка категория на WBO Джоузеф Паркър. 26-годишният новозеландец е непобеден на профиринга и има 24 победи в 24 мача, в които е постигнал "нокаут" в 18 от тях. Да, статистиката му не е като тази на Джошуа, но безспорно той е най-големият тест за британеца, който иска да установи трайна хегемония в тежка категория - подобна на тази, демонстрирана от братята Кличко, Майк Тайсън и боксовите титани, които превърнаха тежка категория в най-атрактивната дисциплина в спорта.

Кантарът преди мача

Британецът, който притежава три от петте световни титли в тежката категория - на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), е свалил около 5 кг в сравнение с последния си бой срещу Карлос Такам. Шампионът на WBO Паркър също е свалил от теглото си от последния си бой през септември и в момента тежи точно 107.2 кг.

Парите, които ще получат двамата

Общият награден фонд от битката е 20 млн. паунда, като Джошуа ще прибере 13 млн. от тях, а за Паркър остават 7 млн. паунда. Спечелените пари на британеца обаче ще нарастнат заради неговите спонсорски договори с още около 2 млн. паунда.  В последния си мач срещу Карлос Такам - Джошуа прибра около 15 млн. паунда, а за победата си срещу Владимир Кличко британеца си заработи също между 10 и 15 млн. паунда.

Залогът

Победителят мача ще бъде на един пояс от това да се превърне в абсолютен световен шампион в тежка категория на световния бокс. В момента Джошуа е смятан за №1 в спорта, но е необходимо да премине през Паркър, за да се доближи до мечтата си - да се превърне в абсолютен шампион в тежка категория. Последното препятствие за победителя в битката Джошуа - Паркър ще бъде Дионтей Уайлдър - носителят на пояса на WBC, който се очаква да се бие с един от двамата до края на 2018 година. Подобен двубой ще се проведе най-късно в първите 3-4 месеца на 2018 година. Независимо дали Паркър или Джошуа спечели този двубой, до няколко месеца един от двамата може да носи титлата "абсолютен шампион в тежка категория на световния бокс.

Къде да гледаме Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър?

Битката между двамата титани в тежка категория ще се играе на препълнения стадион "Милениум" в Кардиф, също познат като "Принсипалити". Галавечерта, организирана от Еди Хърн, започва точно в 20:00 часа българско време, а битката се очаква да започнее не по-късно от 00:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички