Джошуа и Фюри ще се боксират за 300 милиона долара


Джошуа и Фюри ще се боксират за 300 милиона долара
Снимка: Guliver/GettyImages

1585 0

След като стана ясно, че британските звезди в бокса в тежка категория - Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, са се разбрали за два мача помежду си, станаха ясни и средствата, които се очакват този сблъсък да генерира. Той ще бъде за обединение на всички ценни титли в категорията.

В първия мач наградният фонд ще бъде разделен поравно, а в реванша победителят ще вземе 60% от общия хонорар. За загубили остават 40%. Според промоутъра на Фюри - Франк Уорън, всеки от британците ще вземе между 60 и 70 милиона долара за всеки мач. Общо за двата боя шампионите ще си разделят около 300 милиона долара.

Възможно е мачът между двамата да не бъде за абсолютната титла в тежка категория, тъй като и на Фюри, и Джошуа имат преди това други мачове. Ей Джей трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев, а "Циганския крал" ще се бие за трети път срещу Дионтей Уайлдър. Промоутърът на Кобрата - Боб Аръм, не вярва, че ще има мач Джошуа - Фюри (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички