Братя Кличко: По-лесно е да умреш за родината, отколкото да живееш за нея


Братя Кличко: По-лесно е да умреш за родината, отколкото да живееш за нея
Снимка: Getty Images

4178 0

Двамата братя Владимир и Виталий Кличко са едни от най-големите имена в историята на бокса в тежка категория. Войната между тяхната родина Украйна и Русия обаче отдалечи бившите шампиони от любимия спорт и ги изпрати на фронта в защита на своята страна. Те разкриха подробности за обстановката около себе си и изразиха надежда за по-светло бъдеще.

"Знаете ли кое е най-простото нещо, което можете да направите? Да умрете за родината си. Най-сложното? Да живеете за нея", заяви по-малкият брат Владимир пред световноизвестния журналист Пиърс Морган.

"Това означава да се бориш за живот, да защитиш своя народ, да защитиш страната си и да защитиш себе си. Толкова е сложно, че в един момент имаш чувството, че тичаш към смъртта си само, за да сложиш край на този ужас.

Тази война може да докосне всеки в Европа. Силата е с нас, украинците, заради това, че не искаме да загинем, въпреки че много хора вече бяха убити, измъчвани, изнасилвани и животът ни все още е на карта. 

Нещо, което определено не искаме да правим като украинци, е да тичаме към смъртта си. Оставаме силни, живи и се борим за избора си да не живеем на колене", допълни още той.

Ето какви са исканията на Русия според Владимир Кличко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички