Битката Джошуа - Фюри все по-далеч: Определиха друг съперник на Тайсън, ако победи Уайлдър


Битката Джошуа - Фюри все по-далеч: Определиха друг съперник на Тайсън, ако победи Уайлдър
Снимка: Getty Images/Guliver

5068 0

Само преди няколко месеца боксовият свят тръпнеше в очакване на мегасблъсъка в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Двамата британци бяха твърдо решени да се изправят един срещу друг в спор, който да определи абсолютния шампион при най-тежките. Едно съдебно решение обаче промени плановете им...

Тайсън Фюри беше задължен да се изправи за трети път срещу американеца Дионтей Уайлдър, като тяхната трилогия се очаква да завърши на 9 октомври. Докато изчаква мечтания си съперник, Джошуа реши да "загрее" със сравнително ново име в тежка категория - Олександър Усик, който обаче взе, че детронира световния шампион.

Ей Джей изгуби титлите си и ще търси реванш срещу украинеца преди отново да мечтае да стане абсолютен шампион в тежка категория. Мачът с Тайсън Фюри обаче изглежда, че ще още по-далеч, тъй като от Световния боксов съвет (WBC) имат други планове за съперник на бъдещия носител на шампионския им пояс.

В случай, че Тайсън Фюри отново победи Уайлдър, той ще трябва да се изправи в следващ мач срещу задължителния претендент за титлата на WBC - Дилиън Уайт. Това означава, че шампионска битка между Фюри и Джошуа едва ли ще има в скоро време. Или поне не и такава за определяне на абсолютен шампион в тежка категория.

А как Усик отиде на крака при Джошуа и му върна шампионските пояси, вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички