Асенова след златото: Гордея се, че съм българка и че чухме българския химн


Асенова след златото: Гордея се, че съм българка и че чухме българския химн
Снимка: Lap.bg

1573 0

Българската страхотна боксьорка Севда Асенова коментира представянето си при завръщането й на родна земя след Европейското първенство в черногорския град Будва.

37-годишната състезателка зарадва българския народ със златен медал в категория до 48 килограма. Това се превърна във втория значим медал през годината за боксьорката, след като тя завоюва и бронз от Световното първенство в Истанбул през пролетта.

"Чувствам се много добре, удовлетворена от работата, която свърших на Европейското първенство. Отидох и показах на какво съм способна", обясни Асенова пред медията на Българската федерация по бокс.

"Това е най-прекрасната и успешна година за мен. Много съм щастлива, защото досега не съм имала толкова значими резултати, както на Световно, така и на Европейско. Отдавам това на много труд, тренировки и желание.

Това са трите компонента, които доведоха до тези успехи. Както и на Борислав Георгиев. С него си паснахме много добре. Не само като треньор, но и като приятел. Много е лесно да станеш треньор, но трудното е да се държиш с един спортист и като приятел. На него му се отдава много. Което е безценно за добрата работа", обясни шампионката по адрес на треньора си и личните й успехи.

"Тези момичета, с които играх, ги познавам. Наясно бях какво да очаквам. Бях по-отпусната на това Европейско и бях на 100 процента сигурна, че ще стигна до финала. Сутринта преди мача за титлата бях пределно уверена, че ще спечеля, ще взема златен медал за България и ще слушам нашия химн. Гордея се, че съм българка и най-важното бе, че слушахме нашия роден химн", допълни Асенова след триумфа.

Асенова разкри, че и предстои седмица почивка, след което започва подготовка за турнира "Купа България", който е в края на следващия месец и началото на декември.

Вижте наскоро откровения разказ на треньора на Трайчо Боксьора за родната действителност!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички