Американски боксьор е променил името си в чест на Владимир Путин (ВИДЕО)


Американски боксьор е променил името си в чест на Владимир Путин (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

4941 0

Бившият претендент за световната титла на Световния боксов съвет (WBC) американецът Кевин Джонсън промени името си на Кевин Владимирович в чест на руския президент Владимир Путин. Това разкрива самият

Скоро му предстои бой в Русия

"Като комплимент към президента Владимир Путин реших да сменя името си. Сега ще се казвам Кевин Владимирович - в чест на Владимир Путин. Сега съм 100%, без шега, 100% руснак", каза Джонсън.

На 18 август боксьорът ще се изправи срещу световния шампион за 2021 г. Марк Петровски от Русия на турнир в Москва. През април, след като победи боеца по смесени бойни изкуства Вячеслав Дацик, Джонсън каза, че иска да живее в Русия.

Джонсън е на 43. Той има 59 професионални битки, с 36 победи (19 с KO), 21 загуби и две равенства. Иначе той загуби по точки от Кубрат Пулев в София през 2017-а. Кевин е известен тъкмо с това, че рядко пада в нокаут. Издържал е всичките рундове срещу Витали Кличко, Тайсън Фюри, Дерек Чисора и Анди Руис. Антъни Джошуа е единственият голям боксьор, който може да се похвали с бърза победа срещу него – в два рунда. Вече е известен и следващият опонент на Джошуа, като двубоят е след два дни, а съперникът му напомни за Тайсън Фюри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички