Тони Белю: Поветкин не трябва да се бие с Джошуа, да го накажат доживот!


Тони Белю: Поветкин не трябва да се бие с Джошуа, да го накажат доживот!

4476 0

Британският боксьор Тони Белю се обяви против това, че отговорният за това орган е одобрил провеждането на битката между шампиона на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа и претендента от Русия Александър Поветкин. Причината за недоволството му е фактът, че руснакът два пъти се е провалял на допинг тестове.

Според британеца ще дойде ден, в който използващ допинг боксьор ще убие съперник на ринга и тогава тези, които са се провалили на допинг тестовете повече няма да бъдат допускани на ринга.

ПОВЕТКИН Е ДИСКВАЛИФИЦИРАН ЗА НЕОПРЕДЕЛЕН СРОК И ГЛОБЕН С 250 000 ДОЛАРА

"Пълен позор е, че тези момчета се връщат и продължават да се бият! Това не се отнася за промоутърите. Става дума за санкциониращите и регулиращи органи, които позволяват такива боксьори отново да излизат на ринга. Някой ден някое честно момче ще умре от ръката на измамник, използващ допинг, за да получи допълнителни преимущества над съперника. Това ще бъде много тъжен ден в историята на професионалния бокс, но в крайна сметка някой ден наистина ще се случи", заяви Белю, цитиран от fightnews.info.

"Аз не зная кога това ще се случи и кой ще бъде този човек, но се надявам, че след това ще получи наказание доживот, тъй като това е предумишлено убийство. Иска ми се да вярвам, че санкциониращите органи ще вземат решение, преди да се случи нещо лошо. Поветкин не трябва да се бие с Джошуа. Това момче не просто сгреши веднъж. Той го направи два пъти, не беше еднократна грешка. Когато боксьор повторно нарушава антидопинговите норми, трябва да бъде отстранен завинаги", категоричен е британецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички