Тази вечер Тервел Пулев излиза за най-важния си двубой в професионалния бокс


Тази вечер Тервел Пулев излиза за най-важния си двубой в професионалния бокс
Снимка: БГНЕС

6463 0

Най-добрият български представител в полутежка категория - Тервел Пулев, се изправя пред най-важния си двубой на професионалния ринг. Българският боксьор ще срещне американския претендент Дешон Уебстър в спор за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA), но всъщност залогът е много по-голям за Тервел. Победа не само ще го направи шампион, но и ще увеличи драстично популярността му в дивизията и ще му помогне да се доближи до заветната цел - претендентско място за една от титлите в полутежка категория на професионалния бокс. 

Очаквано Пулев е фаворит в предстоящия сблъсък, след като до момента не е имал съперник, който да го затрудни сериозно на ринга. Победата за него е задължителна, но и 28-годишният американец ще даде всичко от себе си, за да спре похода на Тервел към топ 10 на най-добрите в дивизията. 

Визитките на двамата боксьори

Тервел Пулев се представя фантастично до момента, след като загърби аматьорския бокс и се премести при професионалистите. След 14 мача в категорията българинът има 14 победи, цели 12 от които са дошли след нокаут или технически нокаут. Най-добрата победа досега пък беше срещу двукратния претендент за титлата на WBA Валери Брудов, който има на сметката си 30 нокаута. Той е и един от двамата, които така и не бяха нокаутирани от Тервел. 

Уебстър от своя страна има 16 мача на своята сметка, от които 2 загуби и 2 равенства. В 12-те си победи има 6 нокаута, а най-добрият успех за него бе през тази година, когато спечели по точки срещу Маркус Оливейра. 

Заканите

Тервел Пулев по традиция беше обран в коментарите си за битката, избягвайки словесна престрелка с американеца. Той все пак обясни, че разучаването е минало добре, а целта е победата - независимо по какъв начин ще бъде постигната тя

"Смятам, че сме го разучили добре. Знаем какво представлява, знаем какво да очакваме от него. Със сигурност той и треньорът му са измислили нещо, което предстои да видим. Не знаем каква е точно тактиката, на която ще заложи. Това е нещо, за което внимаваме и ще сме концентрирани. Няма как да бъде подценен. Той е добър боксьор и за това е тук, да се бие за тази титла. За мен е важна победата, а не по какъв начин ще стигна до нея и дали ще е с нокаут". 

При пристигането си в България пък Уебстър се закани, че е готов да развали празника на българските фенове. "Тервел, бъди готов! Дошъл съм да ти взема колана", сподели той. 

Залогът 

В мача ще бъде заложен овакантеният Интерконинентален пояс на WBA, като интересен факт е, че всеки от носителите на този пояс е получавал шанс да се бие за световната титла на WBA или за "временната" титла на асоциацията, която гарантира сблъсък с носителя на основния пояс. Последният подобен случай е Рияд Мехри, който спечели наскоро "временната" титла и ще има шанс да се бие за световната в някой от следващите си мачове. 

Къде е битката? 

Боят между Пулев и Уебстър ще се проведе в зала "Колодрума" в Пловдив, а с организацията се заеха Кубрат и неговият мениджър Ивайло Гоцев. Залата се очаква да бъде пълна, което ще даде допълнителен стимул на Тервел за победа, но и чувство за задължение да зарадва хилядите фенове, които ще гледат на живо двубоя срещу американеца. 

В колко часа започва галавечерта? 

Зрелищната боксова галавечер ще стартира точно в 18:00 часа, като са предвидени няколко двубоя преди родният боксьор да се насочи към ринга за своя мач, който е и последен в програмата. Ако нямате възможност да гледате в залата или по телевизията, то може да следите Тервел Пулев - Дешон Уебстър НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички