Страховит съперник чака Кубрат Пулев на ринга на 9 ноември

Вече е ясно, че следващата битка на най-добрия български боксьор Кубрат Пулев ще бъде на 9 ноември. Вероятно галавечерта ще се проведе във Фресно, Калифорния, като се очаква именно мачът на Кобрата да е голямата битка за деня.

До момента обаче не бе разкрит съперникът, срещу когото ще боксира софиянецът. Днес обаче boxen.de информира, че по всяка вероятност сънародникът ни ще излезе срещу опасния австралиец Марк де Мори. Изданието пише, че от щаба на Пулев търсят опитен, но преодолим съперник за българина, с който той да поддържа форма.

Боб Аръм: Руис не може да нокаутира и глупак, Пулев ще го свали на земята

Вече всичко е официално - на 7 декември 2019 година Анди Руис-младши и Антъни Джошуа отново ще премерят сили. На 1 юни тази година мексиканецът ш...

За момента не е официално, че двамата ще излезнат на ринга на 9 ноември, но почти сигурно именно Де Мори ще е съперник на по-големия от братята Пулеви. Кобрата е задължителен претендент на IBF, но ще трябва да изчака реванша между Анди Руис-младши и Антъни Джошуа, който е насрочен за 7 декември. Едва тогава ще стане ясно кой ще е съперник на българина, като се очаква мачът за пояса на IBF да бъде през май следващата година.

Евентуалният бъдещ съперник на Кубрат - Марк де Мори може да се похвали с доста сериозна визитка. Той е на 37 години и зад гърба си има 41 срещи. В тях той е записал 37 победи (33 с нокаут, включително последните 7), като има и две загуби. За последно австралиецът губи от Дейвид Хей през януари 2016 година.

Любопитното е, че организаторите на галата на 9 ноември обмислят да я направят на стадион. Повече по темата може да откриете в този материал на SportLive.bg.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!