Потвърдено: Победителят от мача Уайлдър-Фюри се изправя срещу Джошуа!


Потвърдено: Победителят от мача Уайлдър-Фюри се изправя срещу Джошуа!
Снимка: Getty Images/Guliver

3923 0

Една от четирите основни организации в бокса Световният боксов съвет (WBC) се обяви в подкрепа на боксов мач между световния шампион Антъни Джошуа и победителя от срещата на 1 декември между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

Президентът на WBC Маурисио Сюлейман призна пред "Sky Sports", че организацията застава зад подобен двубой, подчертавайки желанието на всички привърженици на световния бокс да наблюдават именно подобен мач - с участието на Джошуа и един от двамата претенденти за поясите на британеца.

"Абсолютно, това е мачът, който целият свят иска да види. WBC ще подкрепи провеждането на такъв мач. По време на нашите разговори и обсъждането за основен претендент за световната титла нашето желание бе победителят от срещата Уайлдър-Фюри да се изправи срещу Джошуа", коментира Сюлейман.

"Нашата позиция е ясна - ние искаме да видим мач, в който са въвлечени Антъни Джошуа и носителят на WBC", категоричен бе президентът на Световния боксов съвет по отношение на евентуален двубой между Джошуа и Уайлдър/Фюри.

Припомняме, че WBC е организацията, която одобрява предстоящите сблъсъци за световната титла в тежка категория. Това на практика означава, че по всяка вероятност Антъни Джошуа ще трябва да се изправи срещу победителя от мача между Уайлдър и Фюри. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички