От щаба на Джошуа потвърдиха: Кубрат е следващият му съперник


От щаба на Джошуа потвърдиха: Кубрат е следващият му съперник
Снимка: БГНЕС

6083 0

Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн още веднъж потвърди, че Кубрат Пулев ще е следващият съперник на британеца. 27-годишния Джошуа трябваше да се изправи в реванш срещу Владимир Кличко, но преди няколко дни украинецът сложи край на състезателната си кариера.

Шампионът на Световния боксов съвет (WBO) Дионтей Уайлдър обаче поиска да изпревари Кобрата и да се изправи срещу Джошуа. "Големият проблем, който имаме сега, е да се оправим със задължителните претенденти. Толкова е трудно да запазиш всички пояси. Това, което можем да направим, е да действаме по хронологичен ред.

Кубрат Пулев е претендент вече близо година. Когато получихме решение от IBF, с което се съгласихме и подписахме, то гласеше: "Ако не се биете с Кличко, трябва да се биете с Пулев." Този документ може да се види от всеки. Това е първата опция. От WBA решиха да поискат мач за техния претендент Ортис. Уайлдър също иска мач за обединяване на титлите. Точка 3 от това решение на IBF гласи, че няма да одобрят друг обединяващ мач за титлите. Уайлдър го знае", каза Хърн. 

"Може и WBA да ни вземат титлата, ако се бием с Пулев. Не би трябвало, но може и да го направят. Говорих с Антъни, а той каза, че не иска да губи титли, иска да се справи с всички претенденти и да държи титлите си. Така че планът за нас е – октомври или ноември срещу Пулев, февруари или март – Ортис, а през лятото – Дионтей Уайлдър. Това е планът ми – да махне претендентите, а след това да спечели още един пояс. Искаме всички пояси. Надявам се организациите да ни дадат възможност да спечелим всичките пояси", добави Хърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички