Официално: Ясни са датата и мястото за реванша между Джошуа и Руис


Официално: Ясни са датата и мястото за реванша между Джошуа и Руис
Снимка: Getty Images/Guliver

16043 0

Вече и официално - реваншът между шампиона Анди Руис и Антъни Джошуа ще се проведе в Саудитска Арабия. Битката ще е на 7 декември, а Джошуа вече публикува информация и в профилите си в социалната мрежа. Руис отне на британеца световните титли след сензационната си победа на 1 юни в Ню Йорк

Двубоят помежду им е за поясите на WBO, WBC и IBF в тежка категория. Обсъжданите места бяха  „Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк и „Кардиф Стейдиъм" в родината на Джошуа Великобритания. Желанието на AJ бе именно да е на родна земя, но изглежда, че не се е договорил с Руис.

"За първата среща отидох в Америка и сега много бих искал той да дойде в Кардиф. Най-вероятно обаче двубоят ще бъде на неутрална територия, но ще видим какво ще стане. Разбира се, ще се боря мачът да е в Обединеното кралство, защото ще съм у дома. Бих се в Америка затова нека да направим реваншът тук", призова 29-годишният Джошуа преди няколко седмици.

Това няма да е първи голям боксов мач в Саудитска Арабия, но със сигурност ще е най-големият. През миналата година там се проведоха финалите на Световните боксови серии, на които Калъм Смит нокаутира Джордж Гроувс. Преди по-малко от месец пък на боксова галавечер в Джеда Амир Хан победи Били Диб, докато Хюи Фюри спечели срещу Самуел Питър.

Въпреки очаквания реванш, Кубрат Пулев се опитва да се уреди с мач за титлата до края на година (вижте подробности в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички