Екипът на Кубрат официално поиска мач с Руис преди реванша му с Джошуа

Кубрат Пулев и неговият екип внесоха официална петиция в Международната боксова федерация (IBF), в която се иска шампионът Анди Руис да отложи реванша си си с Антъни Джошуа и да се изправи веднага за защита на титлата на организацията срещу българина, съобщава "24 часа".

В петицията се обяснява, че Пулев е спечелил правото си на незабавен мач, като е триумфирал в два елиминационни мача на IBF (на 27 октомври 2018 г. срещу №3 в ранглистата на IBF Хюи Фюри и на 7 май 2016 г. срещу бившия шампион и претендент Дерек Чисора) и е активен срещу сериозни съперници. На 23 март Пулев нокаутира Богдан Дину, №14 в ранглистата на Световната боксова асоциация.

Официално: Възстановиха лиценза на Кубрат Пулев

Най-голямата звезда на българския бокс Кубрат Пулев официално може да се боксира в Калифорния. Това стана ясно днес, след като спортната комисия ...

Българинът трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа на 28 октомври 2017 г. в Кардиф, но бе спрян от контузия. След това британецът победи с технически нокаут заместника му Карлос Такам и се би с още двама претенденти, преди да загуби колана на IBF и останалите си титли през юни от Руис, без да се изправи срещу българина.

Въпреки, че Пулев отново е официален претендент, промоутърът на Джошуа Еди Хърн обяви, че той и неговият клиент смятат да се възползват от клауза в договора за незабавен реванш срещу Руис. "Чакахме достатъчно. Времето дойде!, обяви промоутърът Боб Аръм, основател и изпълнителен директор на Top Rank, която държи правата на Пулев заедно с Epic Sports. - Анди Руис е задължен да се бие с претендента на IBF Кубрат Пулев", допълва той.

"Еди си управлява титлата при свръхтежките все едно му е частно предприятие, каза Ивайло Гоцев от Epic Sports. - Пулев се би преди три години и спечели титлата на претендент. И то задължителен. IBF е организацията, която не прави прецеденти със своите правила. И според правило 5.А.1, клаузата на Руис за реванш срещу Джошуа няма влияние върху задължението му да защити титлата си срещу претендента на IBF. Задълженията са над промоутърските права. Заради това IBF трябва да спази правилника си", допълва той.

"Самият Руис ще спечели индиректно от спазването на правилника от страна на IBF. Когато Тайсън Фюри победи Владимир Кличко, от лагера на Кличко веднага активираха клаузата за реванш. И когато Фюри отказа да защитава титлата си срещу задължителния претендент, тя му бе отнета. Направен бе мач между Вячеслав Глазков и Чарлз Мартин. Мартин спечели титлата. И при първата си защита срещу претендента на IBF той загуби от Антъни Джошуа. Това бе първата му голяма титла. Следователно Руис, като отне титлата на Джошуа, индиректно получи облага от спазването на правилника. Следователно той също трябва да го спазва и да излезе срещу претендента - Кубрат Пулев в следващия си мач", казва още Гоцев.

"Два месеца минаха откакто се спука балонът "Джошуа". Няма подписан договор за реванш, само някакви брътвежи на Еди Хърн къде ще се играе мачът. Няма и дата. Еди Хърн бе говорил с нас за мач на "Уембли" през ноември, а сега Анди Руис му развали плановете. Анди е ново лице при свръхтежките и ние уважаваме неговите способности. Руис срещу Пулев ще бъде невероятен мач", завърши Ивайло Гоцев.

"Бях готов да изляза срещу Антъни Джошуа през ноември и сега нямам търпение да се бия с Анди Руис. Ще се бия с него където поиска. Заради това този мач трябва да стане", заяви самият Кубрат Пулев. А кога ще е следващият мач на звездата ни вижте в този материал. 

Още по темата

Please select answer!