Обрат: Джошуа ще се бие с Кубрат Пулев, ясно е кога и къде


Обрат: Джошуа ще се бие с Кубрат Пулев, ясно е кога и къде
Снимка: Gulliver/GettyImages

16208 0

От щаба на Антъни Джошуа изглежда са преосмисли възможностите за следващия бой на британеца. След като мениджърът на боксьора Еди Хърн, категорично отхвърляше възможност за двубой с Кубрат Пулев, ситуацията е претърпяла обрат и вече това е сред приоритети на Ей Джей. Това стана ясно след изказвания на двамата.

"Цяла година се бия извън родината и вече ме е налегнала носталгията. Искам да зарадвам феновете си в Лондон, видя се, че те много ми помагат и ми е по-трудно без подкрепата им. Да защитя трофеите си пред моята публика ще е мега изживяване. Най-прекрасното би било да го сторя срещу друг британец, но няма как да стане. Вървим по реда на задължителните защити и следващият ми опонент се знае. Веднага започвам работа, защото в края на март трябва да се проведе този мач", заяви Джошуа пред The Sun.

Кобрата е задължителен претендент на IBF и е по-вероятно именно той да се качи на ринга срещу британеца, тъй като другия задължителен претендент на WBO Олександър Усик е клиент на Еди Хърн. Желанието и на двамата е той да натрупа допълнително опит в тежка категория, след като досега се биеше в полутежка, където така и не допусна загуба.

Вече дори е определено място на сблъсъка Антъни Джошуа - Кубрат Пулев. Това е новият стадион на Тотнъм, който събира 60 000 зрители. Очаква се битката да е в края на март. "Стадионът на Тотнъм е една прекрасна локация за боксов мач и трябва да я обсъдим. Хора ми звънят от цялата страна и ме молят да заведа Антъни там и там. Говорихме с хората от Тотнъм да проведем мача с Руис на стадиона им, но той беше зает. Сега отново говорим с тях и може би ще стигнем до споразумение за края на март", добави Хърн.

Самият Пулев пък отправи сериозна закана на Джошуа след победата му (какво каза - четете в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички