Насрочиха дата за големия реванш Тайсън Фюри - Дионтей Уайлдър


Насрочиха дата за големия реванш Тайсън Фюри - Дионтей Уайлдър
Снимка: Getty Images/Guliver

8377 0

Eдин от най-големите сблъсъци в тежка категория в последно време - този между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, ще зарадва милионите боксови фенове още веднъж. Двамата боксьори, които завършиха при равен резултат в края на 2018-а, ще решат спора помежду си в мач реванш на 22 февруари 2020 година.

Както е известно, двамата боксьори проведоха един от най-зрелищните мачове в тежка категория на 1 декември миналата година, когато феновете по целия свят станаха свидетели на няколко обрата в мача, още няколко нокдауна, а в крайна сметка оценките на съдиите отсъдиха равенство между двамата. Мнозина анализатори обаче определиха равенството като спорен и несправедлив резултат за британеца, който е заслужавал победата на американска земя.

Сега Фюри и Уайлдър са стигнали до споразумение относно втория мач, като един от двамата ще напусне ринга с шампионския пояс на WBC. Съществува и сценарий, при който въпросният пояс въобще няма да бъде заложен. Причината е, че и двамата боксьори имат да изиграят по още един двубой, преди големия реванш на 22 февруари. 

Това означава, че Дионтей Уайлдър може да загуби своя пояс. Той ще се боксира срещу Луис Ортис през септември, докато Фюри се очаква да излезе на боксовия ринг през октомври, но засега не е ясен неговият съперник.

Междувременно Тайсън Фюри разкри, че му се е наложило да счупи три ребра на баща си, за да го убеди, че иска да се занимава с бокс (историята четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички