Михаил Таков обясни какво трябва да подобри Тервел Пулев в играта си


Михаил Таков обясни какво трябва да подобри Тервел Пулев в играта си
Снимка: БГНЕС

4429 0

Треньорът на Тервел Пулев - Михаил Таков, се върна назад и коментира двубоя на българина с Дешон Уебстър. Той обясни как се гради тактиката за подобен двубой и как се е подготвил за срещата, в която за първи път изигра пълни 12 рунда.

"Първо, отдалеч двамата обсъждаме всеки един момент и вариант, какви неща да бъдат в дадените рундове. По-голяма част от любителите очакват бърз нокаут, никога не може да се угоди на зрителите. Мога да кажа, че беше много умен, хитър противник, с една добра тактика в 2-3 варианта, как да контрира, как да влиза с глава - във всичките тези моменти трябваше да избегнем нараняване. При една среща от 12 рунда, това си едно футболно полувреме, при това на високо темпо и всяка една грешка се наказва. Тервел правеше много добри комбинации, не рискуваше и заслужено спечели този пояс – това му дава самочувствие в следващи битки, да не забравяме, че това беше първият му мач в 12 рунда“, сподели Таков при награждаването на Тервел за Спортист номер 1 за декември.

"Има изследвания в аматьорския и професионалния бокс - някои малките категории по-бързо се развиват, като ракета се изстрелват и по-бързо залязват, тежките категории по-късно се развиват, имат по-голямо дълголетие, мога да дам примери с много боксьори, които са достигали 50 години на ринга, а Тервел още не е минал 40-те“, коментира относно спортното дълголетие в бокса треньорът му.

"По-рязък удар, по-бърз, по-изненадващ удар, в тази част трябва да се работи - да има добра защита, да има бърза мисъл, а когато има бърза мисъл, ръцете и краката да са в синхрон. Когато един състезател не е трениран и се опита да го направи на ринга, тогава тялото отказва и не се получават нещата, които искаме да се случат“, обясни Таков относно това какво трябва да подобри в играта си Тервел. А какво заяви боксьорът относно плановете си тази година - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички