Мачът за титлата е гарантиран: Кога и срещу кого Кубрат Пулев ще се бие за пояса?


Мачът за титлата е гарантиран: Кога и срещу кого Кубрат Пулев ще се бие за пояса?
Снимка: Guliver/GettyImages

15838 0

Кубрат Пулев ще се бие за световната титла и това няма как да се потвърди. Това поясни неговият мениджър Ивайло Гоцев преди двубоя на Кобрата срещу Райдъл Букър, а след победата си българският боксьор потвърди новината, че до края на май трябва да се проведе задължителна защита на световната титла на IBF - федерацията, чийто главен претендент е именно Кубрат Пулев. 

"Вече чакам мача за световната титла. Правилата гласят, че до май месец 2020 година победителят в мача Анди Руис - Антъни Джошуа трябва да проведе задължителна защита на пояса. Ако той откаже това, ще бъде задължен да оваканти пояса, а аз ще трябва да се изправя срещу следващия в ранглистата на IBF", обясни Кубрат Пулев в интервю за "Диема Спорт". 

Именно това е голямата въпросителна - срещу кого ще се бие Кобрата? Индикациите са, че Антъни Джошуа ще предпочете да се изправи срещу Александър Усик, но подобен двубой ще е възможен най-рано през март месец 2020 година. Така ще е много трудно той да се подготви за сблъсък през май. Подобна е ситуацията и около Анди Руис, който има други планове, ако успее да спечели реванша срещу британеца. 

Ако действително някой от двамата реши да оваканти титлата, то най-вероятният съперник на Пулев ще е Адам Ковнацки, но и това не е сигурно, защото може да се проведе мач за определяне на съперник на Кобрата. Иначе българинът защити статута си на претендент след победа в 10 рунда над Райдъл Букър, но остана големият въпрос защо Кубрат Пулев не успя да нокаутира съперника си (подробности четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички