Кубрат Пулев: С брат ми правехме много луди неща, ако не бях боксьор щях да стана футболист


Кубрат Пулев: С брат ми правехме много луди неща, ако не бях боксьор щях да стана футболист
Снимка: БГНЕС

3265 0

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев даде интервю за за блога за спортни личности "BWtalkingsport". В него той си припомни как се е възпламенила любовта му към бокса, какво детство е имал, както и какво му предстои през следващите месеци.

"С брат ми винаги се оказвахме в беда, така че мога да кажа, че си търсех неприятностите. Също така обаче бяхме и много енергични деца. Честно казано, трудно ми е да си избера любим спомен от детството. Имам толкова много щастливи спомени. Един от тези спомени беше, когато станах шампион на България в категория до 48 кг., тогава бях само на 14 години. С брат ми също правехме много луди неща. Имаше един път, когато счупихме всички антени от една сграда, за да можем да ги използваме, за да играем. Имахме доста неприятности след това", сподели Кобрата.

Боксьорът разкри и с какво най-вероятно е щял да се занимава, ако не бе боксът. "Най-вероятно щях да стана футболист. Преди да започна с бокса, около 10-годишна възраст, бях вратар. И то много добър", като продължи с това кой е бил неговият модел за подражание.

"Най-големият модел за подражание в живота ми винаги е бил баща ми, който също беше шампион на България в тежка категория. Беше луд по бокса. Той беше човекът, който запали огъня в мен и моя брат за бокс. Той ми показа първите стъпки в бокса и станах шампион на България, както споменах по-горе, на 14 години. Израснахме в „библиотека“, апартаментът ни беше пълен с книги. За хората, които искат да бъдат като мен, всичко, което мога да им кажа е, че те трябва да са пълни с вяра, упоритост и никога да не спират да следват мечтите си".

"Дните на професионалните спортисти не са толкова интересни, дори напротив - доста скучни. Обикновено се събуждам около 08:00 часа и закусвам много добре. След това около 10:30 ч. е първата ми тренировка (за около 2 часа). Тогава следва обядът ми - нещо здравословно, без никаква мазнина или хляб. След това си давам време за почивка от около 3 часа. Втората ми тренировка започва в 17:30 часа, а вечерята ми обикновено е най-леката храна за деня, но също така много важна. Вечер обикновено излизам с приятели. В свободното си време обичам да играя шах. Аз съм много енергичен човек и обичам всякакви динамични дейности", споделя още Пулев, допълвайки, че няма никакви страхове или фобии.

На въпрос дали се чувства по-успешен в аматьорските битки или сега в професионалните такива: "Трудно ми е да кажа, тъй като съм имал над 300 битки. Тези обаче за титлите са много по-трудни битки, така че бих посочил тях. Нямам някакви суеверия преди мач. С мен са близките ми хора и моят екип, които ми пожелават успех. Тъй като съм тежка категория, не е необходимо да съм определени килограми и не правя никакви диети, просто ям здравословно, така че не пропускайте нито едно хранене. Нямам нещо специално за вечеря след победа, просто имам приятели и семейство около мен и излизаме и се забавляваме."

А кога и къде ще е следващият бой на Кобрата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички