Кой е Окендо - евентуалният следващ съперник на Кобрата?


Кой е Окендо - евентуалният следващ съперник на Кобрата?
Снимка: Getty Images/Guliver

3641 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев може би няма да се наложи да чака дълго, за да се бие за световната титла. При това срещу него няма да излезе звездата Антъни Джошуа, който е в отлична форма и далеч по-млада възраст от него, а 44-годишният боксьор от САЩ Фрес Окендо.

Интересен факт за Окендо, който е роден в Пуерто Рико, е, че той не е излизал на ринга от 2014 година, когато загуби от Руслан Чагаев.

Пуерториканецът е известен с прякорите си Fast Fres и Big O. В кариерата си на професионалист той има 37 победи, 24 от които с нокаут, 8 загуби, 2 от които с нокаут и нито един равен.

Окендо е претендент за титлата на WBA, след мача си с Чагаев в Чечня. Тогава той губи и подава иск във Федералния съд в САЩ, след като обещаният му реванш е отменен. 44-годишният сега боксьор печели делото, което му дава правото отново да се бори за титлата. Когато обаче Чагаев се пенсионира, WBA определя за съперник на Окендо Шенън Бригс. Двубоят бе насрочен за 3 юни в Маями, но бе отменен, след като Бригс даде положителна допинг проба.

Ето кои са боксьорите, които са побеждавали Окендо досега:

2002 г. Дейвид Туа (ТКО)

2003 г. Крис Бърд

2004 г. Джон Руиз (ТКО)

2006 г. Ивендър Холифийлд

2008 г. Джеймс Тони

2010 г. Жан Марк Мормек

2010 г. Оливър МакКол

2014 г. Руслан Чагаев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички