Кобрата или Усик? Хърн обяви кой има предимство за бой с Джошуа


Кобрата или Усик? Хърн обяви кой има предимство за бой с Джошуа
Снимка: Getty Images/Guliver

6117 0

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, сподели, че Олександър Усик не трябва се бие с Анди Руис или Антъни Джошуа, за да завоюва титла в тежка категория. Според него Усик може да се бие за овакантена световна титла през 2020 година.

"Той трябва да се бие с победителя от реванша Джошуа-Руис. Статутът му го задължава да направи. Не очаквам обаче той да проведе още един двубой през тази година. Такива боксьори, не се бият на всеки няколко месеца. Мисля, че Усик ще лети до Саудитска Арабия и ще гледа този бой", заяви Хърн.

Промоутърът обяви и къде се намира Кубрат Пулев сред всички претендиенти: Интересното сега е, че има двама задължителни претендента, на IBF и WBO, Кубрат Пулев и Александър Усик. Победителят от Джошуа-Руис ще получи две писма за задължителна защита и в тях ше пише: ‘Трябва да изберете какво ще правите.’ Ако вие трябваше да изберете някой от тях, мисля, че щяхте да изберете Пуле", допълни той, намеквайки, че Кобрата би бил много по-лек вариант.

"Отново казвам, всичко може да се случи. Джошуа няма да иска да се откаже от нито един колан. Но ако ме питате, остава да разберем какво ще е решението на Джошуа, ако победи Анди Руис – има много въпроси без отговор за Усик в тежка категория. Но всички, които разбират от бокс, знаят той колко е добър".

Усик официално дебютира с победа при най-тежките - ето и видео от победата му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички