Интересно: Джошуа трябва да се оттегли от бокса, ако държи да спази дадено обещание


Интересно: Джошуа трябва да се оттегли от бокса, ако държи да спази дадено обещание

20489 0

Бившият световен шампион Антъни Джошуа трябва да се оттегли от бокса след поражението си от Анди Руис, ако спази обещанието, което даде преди двубоя. Британецът беше пратен 4 пъти в нокдаун и след технически нокаут загуби титлите си от 121-килограмовия мексиканец в най-сензационния мач в света на бокса от десетилетие насам.

На пресконференцията преди двубоя AJ си спомни за епичната битка с Владимир Кличко, в която му отне световните титли. Джошуа претърпя много трудни момента на ринга тогава, но в крайна сметка успя да събере и да победи. Само преди няколко дни обаче заяви, че ако трябва да изживее още една подобна вечер ще се оттегли от бокса.

"Тогава дори нямаше много техника в този мач, а само бой. Имаше един от тези моменти, в които трябваше да се съвземеш след ударите и да станеш. Научих се, че съм прекалено тежък за тежка категория, но след това разбрах как да се движа. И най-важното, тогава казах на треньора си, че ако трябва да понесе още една такава битка - ще се откажа. Споделих му, че трябва да съм достатъчно добър, за да не се налага да преминава през ада отново", бяха думите на Джошуа. За негово съжаление отново ще трябва да се изправи в бой срещу Руис, за да си върне световните титли.

А какво сериозно предупреждение отправи Еди Хърн към Джошуа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама