IBF с тежка задача: Ще има ли нова дата за мач между Пулев и Джошуа


IBF с тежка задача: Ще има ли нова дата за мач между Пулев и Джошуа
Снимка: Guliver/GettyImages

1877 0

Международната боксова федерация ще трябва да вземе тежкото решение за това дали ще бъде насрочена нова дата за мач между световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа и най-добрият българин в тежка категория Кубрат Пулев. Вчера стана ясно, че на 28 октомври битка между дватама няма да има, тъй като Кобрата има контузия и ще трябва най-вероятно да се подложи на операция.

Правилата на IBF казват, че срещата може да бъде отложена за известен период от време, ако шампионът получи травма, но няма правило какво се прави, ако претендентът получи контузия. Поради тази причина от федерацията ще трябва да решат какво ще се случи.

До голяма степен промоутърът на Джошуа - Еди Хърн ще реши какво ще се случи. На няколко пъти той и британският боксьор разкриваха, че искат да обединят всички титли в тежка категория до края на 2018-та година, което може да се случи, ако Джошуа се боксира с другите шампиони в категорията - Джоузеф Паркър и Дионтей Уайлдър.

Също от голямо значение ще е и това колко време ще се възстановява софиянецът след евентуалната операция, и дали ще иска директно да се изправи срещу Джошуа, или преди това да подгрее с някой по-слаб опонент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички