Джошуа разкри какво е променил след загубата от Руис


Джошуа разкри какво е променил след загубата от Руис
Снимка: Getty Images/Guliver

2424 0

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа говори дни преди дългоочаквания реванш срещу настоящия шампион Анди Руис. Британецът призна, че е гледал на загубата позитивна, както и че е направил немалко промени след нея.

"Нормално е да е странно за мен да съм в ролята на претендент. Както си нависоко и бум - отиваш в съвсем различна посока. Окей е, защото не станах по-малко отдаден. Държа се здраво за мечтата си. Върнах се в местната аматьорска зала. Смятам, че дори да си на най-високо ниво, пак трябва да се задържиш мотивиран. Казвал съм го и в предишни интервюта, но дори да звучи скучно, то е така, защото никога не знаеш къде ще се озовеш - винаги трябва да си гладен за успехи" - започна Джошуа.

"Промених много неща след загубата. Но това е наложително, защото в противен случай те изяжда отвътре и щеше да ме отведе в нежелана посока. Поех контрол и го накарах да проработи в моя полза. Това е първа защита за Руис, тя ще бъде срещу мен. Пожелавам му успех, но отивам, за да спечеля. С Роб (треньорът на Джошуа) завзехме света и можем да продължим да го правим, но седнахме и уточнихме, че има нужда от някого, който да гледа отстрани нещата. Обясниха ми: "Слушай, задният ти крак трябва да бъде в тази позиция, петата ти трябва да бъде нагоре, а дясната ти ръка по-свалена". Осъзнахме, че не се опитваме да бъдем добри, а страхотни. След това - перфектни. Така създадохме боксова атмосфера на лагера. Всичките тези отбори - футболни, ръгби се развиват, защото разполагат с информация. Ние трябваше да наваксаме. Не е достатъчно да удряш здраво и да имаш сърце, всичко трябва да е изчислено до перфектно, защото в този спорт всичко може да се реши от един удар. Не мога да рискувам отново" - продължи британецът.

В заключение Джошуа заяви: "Това да имам толкова време за подготовка и специален лагер определено помага, всеки боксьор го знае. По време на този лагер имах много спаринг партньори, които се различаваха един от друг. Спарингите са изключително важни. Треньорите ще съберат информация от последната ми битка и ще се прецени от какво имам нужда. Тези два фактора са в основата на успеха. В събота вечерта ще разберем".

ДЖОШУА: ЩЕ СТИСНА РЪКАТА НА РУИС, А ПОСЛЕ ЩЕ МУ ИЗЯМ ГЛАВАТА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички