Директорът на Комисията за изслушване даде присъдата си за боя Пулев - Дину


Директорът на Комисията за изслушване даде присъдата си за боя Пулев - Дину

4767 0

Кубрат Пулев може да се чувства малко по-спокоен преди изслушването пред Спортната комисия на щата Калифорния. Както е известно, Кобрата ще трябва да се защитава по две обвинения, едното от които е от страна на Богдан Дину, че българинът е спечелил по неправомерен начин битката между двамата. Директорът на Комисията Анди Фостър обаче се изказа в полза на българина преди официалното становище на Пулев.

Позицията на Кобрата е, че въпросният удар е бил част от серия, която той е нямало как да спре, и, въпреки че Фостър не вярва в това, не смята, че ударът е повлиял на крайния изход от битката.

"Въпреки че не вярвам ударът в 37-ата секунда на 7 рунд да е продължение на комбинацията от удари, вярвам категорично, че изходът от мача нямаше да бъде различен, независимо дали фаулът е бил определен като умишлен или неумишлен", заяви Фостър.

От щаба на Пулев имат и втори коз. Той е свързан с факта, че жалбата е подадена не от Дину или мениджъра му, а от представител. Според Професионалния боксов кодекс, само боксьорът или неговият мениджър имат право да внесат оплакване в рамките на 5 дни.

Пулев ще бъде изслушан и по случая с Джени Суши, която твърди, че е упражнен сексуален тормоз върху нея със скандалната целувка, която Пулев предприе спрямо нея след мача си.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама