Дилиън Уайт след слуховете за допинг: Спечелих честно боя срещу Ривас


Дилиън Уайт след слуховете за допинг: Спечелих честно боя срещу Ривас
Снимка: Getty Images/Guliver

3091 0

Дилиън Уайт заяви, че е победил Оскар Ривас "честно“, въпреки обвиненията в положителна допинг проба. Според информациите, 31-годишният боксьор е дал положителна допинг проба три дни преди мача си с колумбиеца в зала „O2“ в Лондон, който британецът спечели по точки. Уайт, който вече изтърпя наказание заради допинг между 2012 и 2014 за предишно провинение, е изправен пред доживотна забрана. Боксьорът, който е задължителен претендент за пояса на WBC, чийто притежател е Дионтей Уайлдър, може да поиска повторна проба.

"Изключително разочарован съм от всичко това, което се изказа по мой адрес в последните няколко дни, написа Уайт в Туитър. - Имам адвокати, които се занимават с това, аз няма да коментирам по законови причини. Бях изчистен за боя и спечелих честно битката. Благодаря за подкрепата“, завърши той.

Вчера промоутърът му Еди Хърн заяви за iFL TV, че Уайт е получил зелена светлина за сблъсъка от Независимата комисия. Той също призова феновете да не бързат със осъдителните коментари по адрес на Уайт, казвайки, че боксьорът е бил „абсолютно смазан емоционално“. Промоутърът на Ривас Ивон Мичел каза пред журналисти, че никой от техния щаб не е бил запознат с това, което се случва, докато историята не излезе наяве в медийното пространство.

Уайлдър, който посети Великобритания тази седмица, сподели в свое интервю за радио "Talksport“, че би бил разярен, ако не е бил информиран в подобни обстоятелства. "Вижте какво се случва по света. Говорим за тези двама други боксьори, които починаха“, каза 33-годишният американец, говорейки за скорошните кончини на аржентинеца Уго Сантиян и руснака Максим Дадашев.

"Боксът е в емоционален статус в момента. Ако бях аз, щях да си мисля, че съм. Аз рискувам живота си като всеки друг. И аз съм човек. Появиха се информации, че те са знаели за случващото се три дни преди двубоя и не са докладвали на WBC или на съперника. Ако това е така и се окаже, че пробата наистина е положителна, им предстои огромно съдебно дело“, завърши американецът. Неотдавна Уайт се присмя на Антъни Джошуа, че редовно се "зоби" с допинг. Вижте какво каза в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички