В тежък двубой Тервел Пулев преодоля най-тежкия си съперник (ВИДЕО)


В тежък двубой Тервел Пулев преодоля най-тежкия си съперник (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

24517 0

Един от най-добрите ни боксьори Тервел Пулев продължава изкачването си по стълбата в полутежка категория на световния бокс. Тази вечер в Берлин родният представител се изправи срещу най-сериозното си изпитание до момента - Валерий Брудов и успя да спечели с единодушно съдийско решение, след като се изиграха всички 8 рунда и нито един от двамата боксьори не успя да нанесе нокаут.

Българинът доминираше почти през целия двубой, но безспорно не беше срещал съперник от такава класа. Рунакът, който има два мача за световната титла в полутежка категория, се представи достойно и направи мача много открит, но в размяната на удари Тервел беше по-точният боксьор и успя да изкове победата си.

Това е най-добрата победа на българина, която със сигурност го поставя на картата на бокса в полутежка категория. През април се очаква Пулев да изиграе и юбилейния си 10-и мач в професионалния бокс.

РУНД №1

Двамата започнаха опознавателно битката си, но това продължи само около минута, като двамата започнаха да си нанасят удари. Пръв откри Брудов, но до края на рунда Тервел вкара много обри прави удари, с които очевидно разклати по-опитния си съперник.

Рунд №2

Тервел продълби да бъде по-добрият боксьор на ринга в Берлин, но Брудов показа няколко трика, с които затрудни съперника си, най-вече с удари в областта на корема. Пулев обаче се защитаваше добре срещу опитите за десни прави на руснака.

Рунд №3

Пулев откри частта с няколко добриправи удара срещу своя съперник който се опита да отвърне, но беше добре блокиран от гарда на българина. Пулев беше притиснат в ъгъла, но успя да се измъкне и нанесе серия от удари в главата на Брудов, но не успя да го прати в нокдаун. В последните 10 секунди на рунда Тервел вкара добър прав удар в главата на съперника, а руснакът отвърна с акция, която прати Пулев във важетата, но нито един от ударите не беше чист.

Рунд №4

Бившият претендент за световната титла стана още по-агресивен след загубата в предишните удари, а Пулев се придържаше към солидната си защита и потърси няколко клинча, за да избегне съперника си, който все па успя да му вкара няколко добри крошета.

Рунд №5

Руснакът започна да се изморява и това си пролича от придвижването му в 5-ия рунд и рисковите атаки, които предприемаше. Двамата си размениха много тежки удари, като при едната атака на Брудов Тервел за малко да изпадне в нокдаун. Последваха обаче няколко силни и най-вече точни удари в главата на руснака и Тервел временно си върна контрола.

Рунд №6

На няколко пъти Пулев беше пратен във въжетата от своя съперник, но с чудесни контраатаки българинът държеше Брудов на разстояние.

Рунд №7

Брудов отново успя да вкара Пулев в ъгъла и пласира добра серия, която принуди Тервел да търси клинч. Рундът завърши с добър прав десен на българина.

Рунд №8

Умората и при двамата боксьори си каза думата, като темпото драстично спадна, а боксьорите се опитваха да спазват дистанция. В края на рунда Пулев отново атакува добре, вкарвайки два прави удара - край на рунда и на мача. Тервел Пулев не успя да спечели с нокаут, но записа най-добрата си победа на професионалния ринг.

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Руснакът има 18-годишен опит на професионалния ринг. Срещу името му стоят 44 победи, 30 от тях с нокаут. Той печели безапелационно първите си 30 срещи при професионалистите, а до момента е допуснал само 13 загуби (8 с нокаут).

Първият опит на Брудов да стане шампион на планетата завършва с неуспех. На 27 януари 2006 г. в Атлантик Сити (САЩ) губи с единодушно съдийско решение от Върджил Хил.

Вторият му опит да атакува върха в WBA обаче е сполучлив. На 2 декември 2006 г. в зала "Берси" в Париж побеждава с технически нокаут друго голямо име в полутежка категория - Луис Пинеда (Панама). До момента в кариерата си Валери Брудов е бил общо седем пъти официален претендент за световната титла.

За Тервел Пулев предстоящата битка в Берлин ще бъде девета в професионалната му кариера. Първите му 8 мача той приключи с убедителни победи в своя полза, всичките с нокаут, а последният успех дойде само преди седмица в Чикаго.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички