Тервел: Нека знамето ни се вее с чест навсякъде, където има българи


Тервел: Нека знамето ни се вее с чест навсякъде, където има българи
Снимка: БГНЕС

1188 0

Българският боксьор Тервел Пулев направи празнично обръщение към всички наши сънародници по света. Той го направи от Чикаго, където снощи победи с нокаут американеца Скот Фютрел.

"Скъпи българи! Навсякъде по света, където и да се намирате. 3 март е една от най-важните дати в нашата история. Това е моментът, в който ние отново се докосваме до свободата. Дори една шепа хора с общ идеал могат да променят историята в положителна насока. Хора като Паисий, Левски, Ботев, Вазов, Раковски, Алеко Константинов и други. Смайвали сме с добрите си качества неведнъж и два пъти света. Вярвам, че можем и за в бъдеще да го правим. Нека винаги българското знаме се вее с чест и достойнство навсякъде по света, където има българи", заяви боксьорът ни.

Успехът над Фютрел дойде още в първия рунд след технически нокаут. Това бе осма поредна победа за Тервел от 8 мача в полутежка категория, и всичките са с нокаут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички