Фюри оцеля след брутален нокдаун от Уайлдър, но беше ограбен в края


Фюри оцеля след брутален нокдаун от Уайлдър, но беше ограбен в края
Снимка: Guliver/GettyImages

49659 0

Тази нощ "градът на ангелите" Лос Анджелис стана свидетел на един от най-интересните двубои в световния бокс. Шампионът на WBC Дионтей Уайлдър прати два пъти в нокдаун човека, прекратил 8-годишната хегемония на Владимир Кличко на ринга, Тайсън Фюри, но като по чудо британецът успя да се изправи в 12-ия рунд след жестоки удари на съперника си.

В крайна сметка, съдиите не стигнаха до единодушно решение, като  двубоят беше провъзгласен за равен, въпреки че според всички специалисти Тайсън Фюри трябваше да спечели мача, след като взе по-голяма част от рундовете. По този начин Дионтей Уайлдър запази титлата си, но ще трябва да премине и през реванш, след като не беше определен победител.

Тайсън Фюри беше далеч от върховата си форма, но показа невероятно технична игра и страхотна игра в защита, с която тотално разби играта на Бронзовия Бомбардировач. Считаният за най-точен боксьор сполучи ва под 20% от правите си удари и се представи далеч от най-доброто, което може, но това се дължеше изцяло на факта, че Фюри го държеше на отлично разстояние и успя да му нанесе загуби в почти всички рундове, извън тези, в които Уайлдър успя да прати в нокдаун своя съперник - номер 9 и номер 12.

Впечатляващо беше изправянето на Фюри в 12-ия рунд. Уайлдър вкара десен прав в тила на противника си, а след това го просна с удар с лявата ръка. Фюри не помръдна в първите 5 секунди, но съумя да се изправи.

РАЗВАОЙ НА ДВУБОЯ

РУНД №1

Битката стартира с опит за бърз пробив на Уайлдър в тялото на Фюри, а 2:20 преди края на рунда успя да го натисне и в ъгъла, но по-високият от двамата боксьори успя да се измъкне. 1:56 преди края пък Фюри свали гарда си и предизвика Уайлдър да го атакува и това стана - точен прав в главата на Фюри. Британецът отвърна с няколко точни крошета и ъперкът, но посрещна тежък десен прав от Уайлдър 40 секунди преди края на рунда. В последните 5 секунди с прекрасен десен прав Фюри нанесе и най-тежкия удар до момента в мача.

РУНД №2

Уайлдър започна по-обрано втория рунд и това си пролича в точността на ударите му, които в първата минута попадаха в главата на Фюри. Той обаче не се разклати, а отвърна с няколко леки, но много точни прави удари с лявата ръка. 5 секунди преди края Уайлдър вкара комбинация от десен и ляв прав, с които нямаше проблем да вземе втората част в своя полза.

РУНД №3

Уайлдър беше по-активният от двамата боксьори в атака, но след два рунда беше постигнал едва 17% точност на ударите си, при средно 40% за кариерата му. Уайлдър нанесе няколко точни прави, но пропусна с опит за мощно кроше 40 секунди преди края. Фюри нанесе добра комбинация от два удара с ляв прав и по-мощен такъв с десен, след като разби гарда на Уайлдър - първи рунд в негова полза в мача, според анализатора на ESPN Дан Рафаел.

РУНД №4

Фюри продължи да се защитава отлично срещу един от най-добрите атакуващи боксьори в последните години. Той успяваше да се предпази, а 10 секунди преди края Уайлдър опита нокаутиращ удар, замахвайки с всичка сила с кука към лицето на Фюри, но той успя да се измъкне невредим. Все пак с удар в главата успя да разкървави леко носа му.

РУНД №5

В този рунд и двамата бяха предпазливи в защита, но Фюри нанесе повече удари от своя съперник, но малко от тях бяха чисти. В края на рунда Уайлдър опита атака, но не сполучи с точно попадение.

РУНД №6

1:50 преди края на рунда Фюри се опита да натисне и успя да уцели съперника в лявата страна на лицето, което образува и лека подутина над окото на американеца. В края на рунда Уайлдър успя да вкара няколко добри прави удара в лицето на Фюри.

РУНД №7

Фюри вече изглеждаше леко изморен, но продължи да бъде активен в защита, въпреки че отнесе лява кука в лицето 1:50 преди края. С два десни прави удара Фюри успя да вземе предимство в рунда преди да отнесе комбинация от Уайлдър, който успя да се приближи достатъчно, за да разкървави отново носа на Фюри. В края на рунда Уайлдър отново не сполучи с комбинацията прав-кроше.

РУНД №8

Малко по-пасивен рунд от страна на Фюри в първите 2 минути, в които избра по-защитна позиция. С два мощни удара с дясната ръка Краля на ромите отново успя да дръпне в рунда срещу съперника си, а в края Уайлдър отново пропусна комбинация от десен прав и кука.

РУНД №9

2:03 преди края на рунда Уайлдър успя най-накрая да пробие своя съперник, сполучи при комбинация и прати британеца в нокдаун. Тежкият Фюри едва се изправи, но все пак съумя да се съвземе и не позволи в следващата минута Уайлдър да го нокаутира, а американецът пропусна няколко нокаутиращи удара, минали на сантиметри от лицето на Фюри - убедителен рунд в полза на Дионтей, който се върна по категоричен начин в мача (10-8 в този рунд). 

РУНД №10

Фюри стартира по-активно в 10-ия рунд и вкара няколко леки, но точни удари и с двете ръце. Дионтей използва първите 2 минути, за да събере нови сили за атака, след като не успя да нокаутира съперника си, а вече изглеждаше много изморен, въпреки че физическата му форма не беше под въпрос преди мача. Американецът беше прекалено пасивен и в следващите секунди, преди да се стигне до последните 10 - тогава Уайлдър атакува мощно, но едва един от поредицата от 4 удара попадна в целта. В края на рунда Фюри дори се опита да оближе лицето на Уайлдър.

РУНД №11

Нов рунд за Фюри, в който Уайлдър отново беше пасивен, подготвяйки атака в решаващите 3 минути.

РУНД №12

Уайлдър се хвърли с всички сили в 12-ия рунд, осъзнавайки че до момента губи от своя съперник. И сякаш обратът се случи 2:20 преди края - жестока серия от 3 поредни удари, с които Уайлдър прати съперника си в нокдаун за втори път. Все пак бившият световен шампион съумя да се изправи точно преди да изтече броенето на съдията, въпреки че до 5-ата секунда изобщо не мърдаше. Той възстанови позицията си и почна да атакува своя съперник - изумителна воля на Фюри.

РЕШЕНИЕТО: Двама от съдиите дадоха 115:110 за Уайлдър и 115:110 за Фюри, докато последният, който беше представител на Великобритания, отсъди равенство - 113:113 - равенство, с което американецът остана с пояса на WBC в своите ръце.

ПРЕДСТАВЯНЕТО НА БОКСЬОРИТЕ

В 06:30 часа беше почетена паметта на починалия президент на САЩ Джордж Буш-старши, а след това бяха изпълнени химните на Великобритания и САЩ. При излизането му се чуваше мощна подкрепа от сериозна част от публиката в Ел Ей, въпреки че мачът е на територията на САЩ.

Съпроводен от Джей Рок, Дионтей Уайлдър се насочи към ринга под звуците на мощната публика в "града на ангелите". Уайлдър беше в черно палто с пера и бронзови корона и "намордник".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички