Антъни Джошуа в офанзива: Мечтае само за един двубой до края на 2020 и не е този с Пулев


Антъни Джошуа в офанзива: Мечтае само за един двубой до края на 2020 и не е този с Пулев
Снимка: Guliver/GettyImages

5005 0

Световният шампион на IBF, WBA и WBO Антъни Джошуа се интересува само от един двубой и това е мечтаният сблъсък за всички фенове на професионалния бокс в тежка категория - този срещу Дионтей Уайлдър. И британският атлет е категоричен, че при подходящата оферта американецът може да бъде изкушен да се изправи срещу него на ринга в спор за званието "абсолютен световен шампион". 

Както е известно, Уайлдър е шампион на последната важна федерация - WBC, и ще защитава колана си срещу Тайсън Фюри на 22-и февруари в Лас Вегас. Отсега се знае, че между двамата има договорка и за трета среща на ринга, но надеждата на Джошуа е, че ще може да се намеси в програмата на двамата и да си уреди челен сблъсък с най-добрия нокаутьор на планетата още през 2020 година. 

"Имали сме срещи. Веднага след срещата с Усик проведохме такава за потенциален двубой срещу Уайлдър и дори коментирахме оферти за осъществяването на този мач. Искахме да имаме ясна договорка още преди техния двубой (бел.ред. - Уайлдър - Фюри) и преди моя следващ двубой, за да можем да го обявим след мачовете", разкри Джошуа. 

"Всички искат Уайлдър да спечели, защото двубой срещу мен е това, което хората искат да видят. Той има невероятна дясна ръка, аз имам страхотна лява - това ще е един от най-великите мачове в историята. Имахме среща за такъв двубой и има голям потенциал да се осъществи. 

Чух, че има договорка между двамата за 3-и двубой до края на година, но ще се опитаме да се намесим в тези преговори. Ще предложим нещо, което ще заинтригува сериозно Уайлдър, стига да спечели срещу Фюри. Искаме да го накараме да се замисли, че дори да има контракт с Фюри, има начин да се измъкне от него и да се бие с мен, за да определим кой ще е абсолютният световен шампион", каза Джошуа относно плана, който с Еди Хърн имат, за да уредят мечтания за Ей Джей двубой. 

Както е известно, след загубата си от Анди Руис британският шампион направи сериозна промяна в мисленето си и още по-жадно мечтае да обедини най-значимите титли в бокса. Това обаче засега е по-далеч в бъдещето, а на дневен ред е предстоящата защита на единия пояс измежду IBF и WBO. Това беше споменато и от британеца пред Sky Sports, като Джошуа разкри интересна подробност за това дали ще се бие с Усик, или с Кубрат Пулев (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички