Антъни Джошуа в битка за нова световна титла през март!


Антъни Джошуа в битка за нова световна титла през март!
Снимка: Getty Images/Gulliver

1788 0

Абсолютният хегемон в тежка категория на световния бокс Антъни Джошуа ще излезе на ринга през март. Това съобщават "Daily Mail" и "The Sun", като следващият му съперник очаквано ще бъде Джоузеф Паркър.

Двамата са постигнали договорка по всички параметри около битката и ще се изправят един срещу друг на стадион "Принсипалити" в Кардиф. Обединителният мач за титлите на IBF, WBA и WBO между двамата ще се проведе на 31-и март в гала-вечер, организирана отново от промоутъра на Джошуа - Еди Хърн.

Това ще е трети пореден двубой на англичанина, който ще се проведе на футболен стадион. През април миналата година той се би срещу Владимир Кличко на "Уембли", а няколко месеца по-късно спечели и срещу Карлос Такам в мач, в който трябваше да се изправи срещу Кубрат Пулев. Българинът обаче се контузи, а камерунецът даде сериозен отпор на шампиона.

Ясни са и финансовите параметри по договора. Двамата ще разделят хонорара за срещата, като по-голямата част ще бъде за Антъни Джошуа. Засега няма ясна информация кой колко ще получи, но хонорарът на британеца ще е около 60-65% от приходите. Очаква се той да получи сума между 15 и 20 милиона паунда. Паркър ще се разпише срещу 5-7 милиона паунда, което е и най-големият чек в кариерата му в бокса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички