Антъни Джошуа не беше срещал такъв проблем в кариерата си


Антъни Джошуа не беше срещал такъв проблем в кариерата си
Снимка: Gulliver/GettyImages

3105 0

От години насам феномен Антъни Джошуа е най-популярното име в не само в световния бокс, но и като цяло в спорта. На Острова са луди по него, а мачовете му се разпродават за секунди, включително и тези, които се провеждат на футболни стадиони. И срещу Владимир Кличко, а след това и срещу Карлос Такам и Джоузеф Паркър трибуните бяха пълни, но този път британският промоутър на боксьора - Еди Хърн, е срещнал неочакван проблем по време на организацията на мача.

Оказва се, че все още има празни места на трибуните на "Уембли" в Лондон, където ще се проведе битката на Джошуа срещу Александър Поветкин за 3-те световни титли, които са притежание на британската сензация. Пропуски все още се продават, което "пречи" и на черната борса, която по традиция припечалва доста пари за мачовете на световния шампион.

Промоутърът обаче обясни, че по-ниският интерес се дължи на факта, че феновете не искат да гледат Джошуа срещу руския боксьор, а срещу най-големия си съперник в дивизията - Дионтей Уайлдър. Втората причина според мего е фактът, че Поветкин не участва в никакви промоционални турове за битката, която самият той поиска.

"Този път се наложи да поработим повече. Обикновено, когато става дума за Джошуа, билетите се продават за секунди, но този път не се получи точно по този начин. Този път обаче интересът беше по-слаб, отколкото в мачовете с Кличко и Паркър", призна един от най-далновидните промоутъри в спорта в момента.

"Хората непрекъснато питат за среща на Джошуа с Уайлдър. Тогава аз обяснявам, че Джошуа трябва задължително да се бие с Поветкин, ако не иска да загуби титлата си. Те ми отговарят, че Антъни ще победи лесно с нокаут и ще дойдат през април да гледат срещата с Уайлдър.

И все пак, ако Поветкин се беше постарал поне малко да създаде някакво напрежение, или да направи някаква провокация, тогава билетите щяха отдавна да са продадени", допълни Еди Хърн.

Може да следите битката Антъни Джошуа - Александър Поветкин НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички