Време е за победа - националният отбор на България по баскетбол посреща Босна в Ботевград!


Време е за победа - националният отбор на България по баскетбол посреща Босна в Ботевград!
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

1154 0

Тази вечер от 19:00 часа България посреща Босна и Херцеговина в първото си домакинство от близо две години насам в първия етап на квалификациите за Световното първенство по баскетбол през 2023 година.

Двубоят ще се проведе  в "Арена Ботевград", където домакинства местният Балкан, а билети могат да се закупят на място и ще бъдат с цена 5 лева!

Ето и някои важни и интересни факти преди сблъсъка довечера:

- Това ще е третият мач между България и Босна и Херцеговина в квалификации за Световно първенство, като досега домакинът винаги е печелил.

- България ще излезе в опит да прекъсне серията си от четири поредни поражения в световните квалификации. "Лъвовете" обаче са загубили само една от последните си домакински срещи – от Русия с 60:104.

- Босна и Херцеговина спечели последните си две срещи от Световните квалификации, като това е точно толкова, колкото тимът беше постигнал в последните си 11 мача от тази надпревара. Босненците са загубили всички шест мача, в които са били гости!

- Павлин Иванов с 20 точки бе единственият български баскетболист с двуцифрена резултатност срещу Литва в първия мач от този прозорец. Той изравни успеваемостта на българин, започнал като резерва, държана от Божидар Аврамов – също 20 точки срещу Босна и Херцеговина през ноември 2018 г.

- Джанан Муса е най-добрият стрелец от линията за наказателен удар след първия прозорец – 10, което е и най-добър резултат за резерва в квалификациите за Световно първенство в Европа.

- От 17:00 ч. в "Арена Ботевград" ще функционира лаборатория за тестване за Ковид-19.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички