България допусна тежка загуба от Литва на старта на световните квалификации по баскетбол (ВИДЕО)


България допусна тежка загуба от Литва на старта на световните квалификации по баскетбол (ВИДЕО)
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

2017 0

България стартира неуспешно в първия етап на квалификациите за Световното първенство по баскетбол през 2023 г. в Япония, Филипините и Индонезия. В Клайпеда "лъвовете" не успяха да намерят противодействие срещу нахъсаната игра на един от гигантите в Европа – Литва и отстъпиха с 69:89.

*На 29 ноември, в понеделник, от 19 часа в "Арена Ботевград" българите ще излязат в първото си домакинство срещу Босна и Херцеговина. Билетите за мача са на цена от 5 лева!

Как се разви мачът срещу Литва?

След равностойно начало с лек превес за нас, литовците направиха серия от 18-0 и поведоха, след което до края на мача не погледнаха назад.

Павлин Иванов избухна във втората част, в която наниза 17 точки - 5 тройки - и така държеше близо нашите до съперника. Почивката дойде при 42:31.

Павлин Иванов завърши с 20 точки. Венцислав Петков добави 9, а в дебюта си Емил Стоилов се отчете 6 точки и 4 борби. С толкова се отчете и Андрей Иванов, а Йордан Минчев вкара 5 точки и хвана 6 борби.

С 20 точки и 9 борби завърши за Литва Освалдас Олисевичус.

"Те бяха по-добри от нас във всяка една фаза. Нашият тим има добро нападение, но те показаха много добра защита със смени и ни ограничиха. Имахме само един играч с над 20 точки, всички останали са с под 10. Освен това имат 33 точки от наши грешки. Това е много важен елемент", коментира след мача селекционерът Росен Барчовски.

"Просто не се получаваше – те играеха със смени и ние не вкарвахме, ние играехме със смени и те вкарваха. Надявам се в понеделник да покажем друга игра", допълни Павлин Иванов. Капитанът Чавдар Костов пък отчете пред камерата на "Нова Спорт", че на тима ни е липсвала агресия. "Бяхме много меки. Ще гледаме видео, ще видим грешките и се надявам в понеделник да покажем друго лице", завърши Костов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички