ВИДЕО: Забравете Лестър! Най-голямата спортна сензация за века идва от САЩ


ВИДЕО: Забравете Лестър! Най-голямата спортна сензация за века идва от САЩ

4611 0

Фактът, че Лестър стана шампион в английската Висша лига завинаги ще остане в паметта на феновете като една от най-големите сензации в историята на спорта. Но днес цял свят говори за друга сезнация, дошла по време на популярния баскетболен турнир "March Madness" в колежанския баскетбол в САЩ.

За пръв път в историята на турнира отбор, поставен под №16 успява да спечели срещу такъв, поставен под №1. Вирджиния, който беше фаворит за спечелването на колежанското първенство през този сезон, понесе сензационна и категорична загуба с 54:74 от Мериленд Балтимор Каунти. Досега, поставените под №1 никога не бяха губили откриващия мач в турнира и бяха спечели 135 победи от 135 изиграни мача. Ретривърс обаче записаха историческата първа победа, и то при завръщането си в турнира, в който не бяха играли от 2008 година.

Четвъртокурсникът Джайръс Лайлс беше голямата звезда на вечерта, след като наниса 28 точки, даде 3 асистенции и овладя 4 борби. 188-сантиметровият гард беше под пара през цялото време и поведе своите за успех с 54:34 през второто полувреме, когато се реши и самият двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички